Antena Meniu Search
x

Galerie foto O femeie strigată "Baleno!" pe stradă a decis să slăbească când a văzut că nu-şi poate închide centura în avion: „Mâncam gogoşi la micul dejun”

O tânără obeză care şi-a petrecut ani de zile ascultând oamenii cum o strigă „balenă” pe stradă din cauza greutăţii sale a dezvăluit cum o excursie în Mexic a făcut-o să îşi schimbe radical viaţa. A slăbit 80 de kilograme şi acum nimeni nu o mai recunoaşte.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 09.04.2021, 11:28

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Casey Canaday, în vârstă de 25 de ani, profesoară de gimnaziu, a crescut cu mâncare în jurul ei toată viaţa. Fie că era vorba de o sărbătoare, o modalitate de a face față plictiselii sau o modalitate de a face față momentelor dificile din viața ei, Casey s-a orientat întotdeauna spre mâncare. Până la vârsta adultă ajunsese deja să consume 3.000 de calorii pe zi.

La 11 ani cântărea 90 de kilograme

Nici ea, nici mama ei, Monica Yori, în vârstă de 55 de ani, nu aveau energia sau dorința de a găti, așa că trăiau din porţii uriaşe de mâncare comandată, mâncau gogoşi la micul dejun şi fast-food, ceea ce inevitabil a dus la creşterea considerabilă în greutate.

Gustările, inclusiv tacos, chipsuri și dulciuri, îi dominau dieta şi până la 11 ani cântărea deja 90 de kilograme u dominat dieta lui Casey și, până la vârsta de 11 ani, cântărea peste 196 lbs și la 1.65, fiind adesea confundată la şcoală cu profesorii.

Copiii făceau glume şi o numeau „balenă”, „porc”, „vită”, dar totuşi comentariile care au supărat-o cel mai mult au fost de la cei care i-au spus că este "drăguță pentru cum arată". A fost diagnosticată cu sindromul ovarului polichistic (SOP) la vârsta de 14 ani, o afecțiune care poate duce la dezechilibre hormonale, rezultând o creștere incontrolabilă în greutate. Când a ajuns la 20 de ani, Casey cântărea 171 de kilogrameşi se străduia să îşi găsească haine care să o încapă.

O călătorie în Mexic în ianuarie 2020 s-a dovedit a fi un moment de cotitură pentru ea. S-a străduit să îşi închidă centura de siguranţă în avion şi aproape că nu reuşise, apoi a fost nevoită să suporte un zbor oribil şi inconfortabil timp de 4 ore. De asemenea, îi era greu să urce pe cele trei trepte de scări până la camera de hotel. Atunci și-a dat seama că greutatea ei strică vacanța de cuplu. Ştia că trebuie să facă schimbări imediate în viața ei, potrivit Daily Mail.

În iulie 2020, după ce a pierdut un kilogram prin dietă și exerciții, Casey trecut printr-o operaţie chirurgicală de micşorare a stomacului, pentru a-i minimiza apetitul. A slăbit până acum 80 de kilograme, are mai multă încredere și energie ca niciodată în viața ei și primește o mulțime de mesaje pozitive de la străini, în mediul online, care îi spun că arată ca o altă persoană.

„Cred că viața mea a fost întotdeauna centrată pe mâncare. Fie că a era o sărbătoare, o modalitate de a face față sau ceva la care mă întorceam când mă plictiseam mâncarea a fost întotdeauna prima mea alegere. Mama mea nu a fost foarte talentată în bucătărie, așa că majoritatea meselor mele erau comandate. Mâncam porţii mari, adesea nu cele mai hrănitoare alegeri, și în cele din urmă am devenit dependentă de alimente. Am, de asemenea, sindromul ovarului polichistic, care determină femeile să aibă un dezechilibru hormonal care duce la creșterea rapidă în greutate. Când aveam 11 ani eram adesea confundat cu un adult.În ciuda acestui fapt, am fost întotdeauna încrezătoare în mine. M-am iubit cu adevărat pe mine la toate greutățile și dimensiunile.

Cu toate acestea, am ajuns la un punct în care simțeam că nu recunosc corpul în care mă aflam. Am simțit că aspectul meu exterior nu se potrivește cu ceea ce simțeam din interior și știam că este timpul pentru o schimbare. De-a lungul anilor mi s-au spus multe nume disprețuitoare, cum ar fi balenă, porc. Am reușit să șterg aceste comentarii în cea mai mare parte, dar ele mi-au rămas întotdeauna în minte. Adevăratul moment de realizare a fost când eu și soțul meu am făcut o călătorie în Mexic în ianuarie 2020. La fiecare zbor, a trebuit să cer extensii de centuri de siguranță și mă simţeam incredibil de inconfortabil în avioane. La stațiunea noastră, eram la etajul al treilea și trebuia să urcăm la etaj până în camera noastră. Respiram greu de fiecare dată. Mi-am simțit greutatea preluând acea călătorie și furând o mare parte din bucuria pe care ar fi trebuit să o simt. Am avut primul meu consult bariatric în februarie 2020 și am fost operată în iulie 2020. În perioada preoperatorie, a trebuit să mă întâlnesc cu dietetici, psihologi, chirurgi și medici pentru a mă pregăti pentru operație și pentru numeroasele schimbări de viață care apar odată cu aceasta.

Viața mea s-a schimbat drastic în bine. Îmi planific din timp toate mesele săptămânii pentru a mă asigura că primesc substanțele nutritive adecvate și că pot rămâne într-un deficit caloric. De asemenea, am mai multă energie ca oricând și îmi place să fiu activă. Mă simt atât de norocoasă că sunt suficient de sănătoasă pentru a mă bucura de viaţă. Sunt atât de mândră de corpul pentru care am muncit atât de mult și mă simt sănătoasă zilnic. Îmi place să cumpăr haine noi și să văd continuu că ajung la dimensiuni mai mici.

Mulți oameni mi-au spus că nu mă recunosc sau că arăt ca o persoană cu totul nouă. Studenții mei au fost cei mai amuzanți în ceea ce privește pierderea în greutate până acum, spunându-mi că arăt mai bine și că nu mai arăt atât de mare. Cele mai bune complimente pe care le-am primit în legătură cu slăbirea mea se concentrează mai mult pe sănătatea mea și mai puțin pe „frumusețe”. Îmi place când oamenii îmi spun cât de sănătoasă, puternică sau în formă pot arăta sau că arăt mai fericită. Sănătatea și fericirea sunt cele mai importante lucruri din viață și simt că le-am recăpătat pe amândouă” a povestit Casey.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » O femeie strigată "Baleno!" pe stradă a decis să slăbească când a văzut că nu-şi poate închide centura în avion: „Mâncam gogoşi la micul dejun”