Antena Meniu Search
x

Galerie foto O fetiță afgană de 4 ani a fost salvată de poliţiştii de frontieră români, de pe un pescador supraaglomerat din Marea Mediterană

O fetiță de patru ani din Afganistan a fost salvată din Marea Mediterană, de pe un pescador supraaglomerat cu imigranți, de polițiștii de frontieră români care participau sub egida Frontex la o misiune de patrulare alături de autoritățile italiene.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 04.06.2021, 15:51

Echipajul navei Poliției de Frontieră Române a observat în Marea Mediterană un pescador pe care se aflau aproximativ 230 de persoane. Printre ei se afla și fetița de patru ani.

O fetiță afgană de 4 ani a fost salvată de poliţiştii români de frontieră, de pe un pescador supraaglomerat din Marea Mediterană

Facebook/Politia de Frontiera Româna

Pentru că viețile celor de pe pescador erau puse în pericol, polițiștii de frontieră români le-au oferit persoanelor salvate asistență, hrană și apă, iar câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în siguranță în Portul Roccella Ionica și preluate de autoritățile italiene pentru stabilirea identităţilor acestora şi efectuarea procedurilor specifice (asistență medicală, identificare, înregistrare).

Fetița de 4 ani a primit bucuroasă dulciuri de la un polițist român

Cosmin, unul dintre polițiștii români din echipaj, i-a oferit fetiței un pachet cu dulciuri pentru a-i face o bucurie în acele clipe de cumpănă în care se afla.

Povestea salvării fetiței afgane a fost scrisă într-o postare pe pagina de Facebook a Poliţiei de Frontieră.

Zâmbetul fetiţei din mijlocul apelor.

"Să reușești să aduci un zâmbet pe chipul unui copil este unul dintre cele mai emoționante momente de care poți avea parte în carieră. Inocența lui topește orice urmă de militărie din tine, te face să îți retrăiești propria copilărie și să îți dorești să poți face mai mult pentru copiii aflați în astfel de situații", ne povestește Cosmin.

Pentru mulți dintre noi poate părea un gest obișnuit, dar suntem siguri că peste ani, fetița din mijlocul apelor își va reaminti cu drag de un OM care i-a redat zâmbetul, siguranța și încrederea că lumea poate fi mai bună.

Deși este un polițist de frontieră cu bogată experiență, având șapte misiuni internaționale la activ, Cosmin a avut parte de momente copleșitoare în timp ce naviga, zilele trecute, pe Marea Mediterană. Echipajul navei Poliției de Frontieră Române participa, sub egida Frontex, la o misiune de patrulare alături de autoritățile italiene, moment în care au identificat un pescador supra-aglomerat cu persoane care se aflau în pericol. Printre cei salvați s-a aflat și o copilă de doar patru ani.

Tactul și vorbele de încurajare ale lui colegului nostru de la Garda de Coastă au făcut ca fetița să se simtă în ocrotită şi în siguranţă, în pofida mediului străin și a pericolului în care se afla. Uimirea și bucuria fetiţei afgane au fost cu atât mai mari când a primit un pachet plin cu dulciuri.

La începutul acestei săptămâni, polițiștii de frontieră români de pe nava maritimă de patrulare MAI 1101 a Gărzii de Coastă, aflați în misiune FRONTEX în cadrul Operaţiunii Maritime Comune “THEMIS 2021”, au participat alături de autorităţile italiene, pe timpul patrulării în apele Mării Mediterane, la salvarea a 230 de persoane, care se aflau pe un pescador.

Polițiștii de frontieră români le-au oferit persoanelor salvate asistență, hrană și apă, iar câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în siguranță în Portul Roccella Ionica și preluate de autoritățile italiene pentru stabilirea identităţilor acestora şi efectuarea procedurilor specifice (asistență medicală, identificare, înregistrare).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » O fetiță afgană de 4 ani a fost salvată de poliţiştii de frontieră români, de pe un pescador supraaglomerat din Marea Mediterană