Antena Meniu Search
x

O fetiţă de 8 ani a murit electrocutată după ce a atins luminiţele dintr-un brad de Crăciun, într-o piaţă publică din Brazilia

O fetiţă de opt ani a pierit într-un mod teribil, sub privirile familiei ei. O seară alături de cei dragi, în oraş, s-a transformat într-o clipă într-o adevărată tragedie.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 03.12.2020, 15:24

Fetiţă lângă decoraţiuni de Crăciun
O fetiţă de 8 ani a murit electrocutată după ce a atins luminiţele dintr-un brad de Crăciun - iStock | Getty Images
  • Fetiţa fusese fotografiată cu familia înainte de tragedie.
  • În ciuda eforturilor depuse de medici, s-a stins la spital.

Micuţa Julia Franco stătea alături de familia ei, aşteptând nerăbdătoare aprinderea luminilor în oraşul său natal. A zâmbit într-o fotografie cu doar câteva momente înainte de a muri electrocutată, bucurându-se de festivitățile din Caldas Novas, Brazilia, în weekend.

Copila de opt ani a atins o bucată de metal expus, neștiind că un fir defect avea să se transforme într-un adevărat pericol. Întreaga instalaţie s-a aprins atunci provocându-i moartea.

Mama ei, Rejany Honoria de Almeida, a spus că fiica ei era fericită în ziua în care a făcut fotografiile și încă nu se poate împăca cu faptul că la scurt timp a fost electrocutată.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Părinții și cei trei copii ai lor așteptau cu nerăbdare să vadă decorațiunile de Crăciun în Piața Mestre Orlando și au sosit cu aproximativ 30 de minute înainte ca luminile să se aprindă.

Mama a povestit că i-a făcut fotografia Juliei și apoi i-a lăsat pe copii să alerge și să se joace. Atunci a fost momentul în care fetiţa a atins instalaţia defectă: „Când copiii se jucau aproape de o structură metalică, o decoraţiune care urma să se aprindă, ea a băgat mâna înăuntru și s-a blocat acolo”.

Inițial, mai mulţi martori au intervenit pentru a oferi primul ajutor şi au reușit să o resusciteze. A fost transportată ulterior la urgenţe, dar a murit la scurt timp.

„Soțul meu a luat-o și a chemat ambulanța. A fost dusă la spital, dar a avut un atac de cord masiv. A fost luată de Dumnezeu” a mai spus îndurerata mamă.

Poliția a declarat că personalul consiliului local este responsabil pentru amenajarea decorațiunilor de Crăciun, lucrătorii instruiţi în acest sens se ocupau de instalaţii pentru amenajarea ppieţelor publice din oraş în ultimii 10 ani. O anchetă este în desfăşurare pentru a verifica cine se face vinovat în acest caz.

Potrivit Mirror, până la verificarea instalaţiilor de experţi, luminile din Piaţa Mestre Orlando vor rămâne stinse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » O fetiţă de 8 ani a murit electrocutată după ce a atins luminiţele dintr-un brad de Crăciun, într-o piaţă publică din Brazilia