Antena Meniu Search
x

O fetiţă de şase ani a fost la un pas de moarte din cauza coronavirusului. În tot acest timp mama sa a crezut că are varicelă

O fetiţă de şase ani a fost la un pas de moarte din cauza coronavirusului. În tot acest timp mama sa a crezut că are varicelă

de Monica Palade

la 04.01.2021, 14:11

Reactie adversă la COVID
O fetiţă de şase ani a fost la un pas de moarte din cauza coronavirusului. În tot acest timp mama sa a crezut că are varicelă - Profimedia
  • Reacţie adversă la covid
  • Ce este Pims TS

O fetiţă de doar şase ani a fost la un pas de moarte din cauza unei reacţii ciudate la coronavirus. În tot acest timp, mama sa a crezut că micuţa are varicelă, mai ales că la ea la şcoală fuseseră deja trei cazuri.

Micuţa Millie Denvers, şase ani, a început să se simtă rău pe 12 decembrie, după ce colegii săi au contactat boala copilăriei. Copila avea câteva pete, arăta palidă şi a început să vomite, având temperatura de 39.9 grade. În plus, a plâns toată noaptea de durere.

Elizabeth Denver, 36 de ani, a devenit îngrijorată când şi-a dat seama că nu se formează băşici şi şi-a sunat medicul de familie.

A fost avertizată să sune la ambulanţă, ceea ce a şi făcut, însă în final a ajuns să o ducă chiar ea pe micuţă la spital. Millie a fost internată la spitalul Worthing şi a fost transferată în comă indusă la spitalul Southampton, unde a stat în comă timp de două zile. Cei de la spital le-au spus părinţilor că micuţa făcuse o reacţie adversă la coronavirus, aşa numita PIMS TS, pe care l-ar fi contactat în urmă cu ceva timp, fără să aibă simptome.

"Eram îngrozită. Mama mea este asistentă şi am sunat-o de la spital ca să-i spun ce se întâmplă şi a început să plângă, apoi am ştiut că lucrurile s-au înrăutăţit. Înainte de a-i induce coma, Glen a întrebat dacă ar putea să moară, asistenta a spus că nu arată bine, dar nu ar putea să spună sigur. Nu aveam nicio idee că ea contactase Covid.

Până să se îmbolnăvească pe 12 decembrie, s-a comportat normal şi chiar era o fetiţă foarte activă. Se ducea la şcoală şi făcea tot ce era obişnuită. După ce simptomele au fost de varicelă, una din surori aa vomat de câte ori avea temperatură, dar când bubiţele nu s-au făcut băşici am început să mă îngrijorez. Avea dureri cumplite, nici nu o puteai atinge. A trebuit să o duc la spital, să o ţin, pentru că era extrem de moale", a declatat mama fetiţei.

Pims TS i-a afectat micuţei rinichii, însă de câteva zile copila reuşeşte să respire singură.

Ce este Pims TS

  • Prima dată a fost identificat în luna aprilie, după ce persoane tinere au avut nevoie de terapie intensivă, din cauza unor inflamări.
  • Inflamarea este un răspuns normal al sistemului imunitar al organismului la lupta cu infecţia.
  • Dar uneori sistemul imuntar poate obosi şi atunci începe să atace întregul organism.
  • Inflamaţia se poate răspândi la vasele de sânge, în special la cele în jurul inimii.
  • Dacă este netratată, inlamaţia poate cauza probleme ale ţesutului, cedări ale organismului şi chiar moartea.
  • Unele simptome includ: dureri abdominale ca cele de stomac, diaree, temperatură ridicată şi stare de rău mai bine de trei zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » O fetiţă de şase ani a fost la un pas de moarte din cauza coronavirusului. În tot acest timp mama sa a crezut că are varicelă