Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto O gimnastă de 10 ani a ajuns în stare gravă la spital cu arsuri pe 46% din corp, după ce o butelie i-a explodat în faţă, la o petrecere, în SUA

O fetiţă de zece ani a ajuns în stare gravă la spital, cu arsuri de gradul II şi III pe 46% din suprafaţa corpului, după ce o butelie cu propan i-a explodat în faţă, la o petrecere.

de Larisa Andreescu

la 16.06.2021 , 13:34

Isla Cook
O gimnastă de 10 ani a ajuns în stare gravă la spital cu arsuri pe 46% din corp, după ce o butelie i-a explodat în faţă - GoFundMe

Arsuri de gradul II şi III pe 46% din suprafaţa corpului

Isla Cook , descrisă de apropiaţi ca fiind o fetiţă „adorabilă, iubitoare, glumeaţă”, se afla la o petrecere de familie când, când o butelie cu propan i-a explodat în faţă. Gimnasta de 10 ani a fost dusă de urgenţă la spital, în stare gravă, în urma incidentului de săptămâna trecută din Arizona, SUA. Medicii au anunţat familia că are arsuri de gradul II şi III pe 46% din suprafaţa corpului.

Katelyn Williams, care a lansat şi o strângere de fonduri pentru acoperirea costurilor medicale, menţionând că se aşteaptă ca factura finală să fie una „astronomică”.

Articolul continuă după reclamă

„Este tragic, o situaţie absolut tragică. Să-mi văd fiica în flăcări a fost cel mai greu lucru din viaţa mea” a declarat tatăl fetei, Justin Cook.

Pe acelaşi subiect

Incidentul a avut loc în data de 6 iunie, în timpul unei petreceri cu familia care a avut loc la piscina din curtea casei lor, în Peoria. Rezervorul de propan era folosit pentru prepararea mâncării. La un momentdat, butelia a explodat, iar flăcările uriaşe au curprins trupul micuţei Isla, sub ochii împietriţi ai rudelor.

Cel mai bun scenariu în cazul recuperării fetei, menţionează familia, ar fi posibilitatea transferului său la un spital pentru copii, luna viitoare. Există însă şansa ca ea să fie nevoită să rămână luni întregi internată în spitalul pentru arşi, având nevoie de numeroase grefe de piele, potrivit Mirror.

„Este un început chinuitor a ceea ce va fi un proces lung şi dureros” a adăugat Katelyn Williams, menţionând despre pasiunea ei legată de gimnastică. “Se gândeşte întotdeauna la ceilalţi şi adesea găseşte modalităţi de a face bine familiei și celor din jur. Este o fetiţă mereu cu zâmbetul pe buze, îndrăzneaţă, jucăuşă, cuminte. Lucrul pe care îl iubeşte cel mai mult este gimnastica. În orice moment o puteam vedea făcând piruete sau sărind, exersând mişcări. În fiecare zi câteva orice erau dedicate gimnasticii”

Ţinta pe care a stabilit-o familia pentru strângerea de fonduri este de 200.000 de dolari, până acum fiind strânsă suma de 96.000 de dolari din total.

Larisa Andreescu Like

Larisa Elena Andreescu face parte din echipa Observator de peste 7 ani şi este în prezent Editor de Content pentru site-ul observatornews.ro. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » O gimnastă de 10 ani a ajuns în stare gravă la spital cu arsuri pe 46% din corp, după ce o butelie i-a explodat în faţă, la o petrecere, în SUA