Antena Meniu Search
x

Fetiţă de 10 ani dusă la medic în Marea Britanie pentru probleme cu vederea, medicii i-au spus că mai are doar 24 de ore de trăit: "Dacă mă culc, mă voi mai trezi?"

Părinţii unei fetiţe au decis să ceară părerea medicilor atunci când cea mică a început să se plângă de vedere înceţoşată. Ajunşi la spital însă, medicii au fost nevoiţi să le dea o veste cutremurătoare: „Mai are doar 24 de ore de trăit”

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 06.06.2021, 15:10

Hollie Hartley, din estul Londrei, se simțea rău și începuse să aibă probleme serioase cu vederea la şcoală, motiv pentru care părinţii au decis să o ducă la spital, cât mai repede, pentru a afla care este problema. După câteva analize medicii au constat că lucrurile erau mult mai complicate.

Cu inima strânsă de durere, familia a fost nevoită să audă cele mai grele cuvinte: tumoare pe creier. Cadrele medicale au menţionat că este deja într-o stare critică şi că nu va supravieţui mai mult de 24 de ore.

„Hollie nu voia să se ridice din pat pentru școală sau altceva, la început am crezut că doar încearcă să-și ia o zi liberă de la școală! Dar la scurt timp după ce am lăsat-o la şcoală am primit un telefon pentru a o lua acasă, deoarece se simţea rău și avea vederea încețoșată” a povestit Charlie, fratele lui Hollie, în vârstă de 18 ani.

Fetiţa a fost evaluată în spital timp de șase ore, clipe în care familia a aşteptat temătoare să afle ce este în neregulă cu ochiul ei. Când au venit medicii i-au anunţat că mai are doar o zi de trăit.

„Sora mea ne întreba dacă va muri. Întreba «Dacă mă culc, mă voi mai trezi?». A fost sfâșietor, dar încercam să fim pozitivi de dragul ei” a adăugat Charlie.

Fetiţa va trăi cu boala pentru tot restul vieţii

Hollie a supraviețuit celor 24 de ore și a fost transferată la Great Ormond Street Hospital din Londra, unde au îndepărtat cu succes tumoarea, printr-o intervenţie chirurgicală dificilă.

O săptămână mai târziu, medicii au descoperit că Hollie avea neurofibromatoză - o afecțiune rară a pielii în care se formează tumori pe țesuturile nervoase. Boala cauzează mai multe pete de piele de culoare cafenie sau maro deschis și creșteri moi și cărnoase pe sau sub piele și poate provoca, de asemenea, deformarea oaselor şi curbura coloanei vertebrale. Ocazional se dezvoltă şi tumori craniene pe nervii cranieni sau pe măduva spinării.

Hollie va trăi cu boala pentru tot restul vieții, revenind la spital la fiecare trei luni pentru o scanare RMN până la vârsta de 16 ani.

„Acum își dă seama prin ce trece”, a spus Charlie. „Vrea să se asigure că toată lumea este în regulă și își ascunde durerea. Este foarte greu să te obişnuieşti cu aşa ceva".

Nu există nici un remediu pentru tipul de neurofibromatoză, cunoscut sub numele de NF1, pe care Hollie îl are, așa că medicii vor încerca să controleze simptomele prin chimioterapie și eliminând apariţia tumorilor.

„Încercăm doar să-i oferim lui Hollie cea mai bună viață posibilă și să îi facem cele mai fericite amintiri pe măsură ce trăiește cu această boală oribilă”, a mai spus Charlie.

Fratele ei a lansat şi o pagină GoFundMe pentru a ajuta la strângerea de bani pentru spitalizare şi, în cele din urmă, pentru o excursie la Disneyland, potrivit Mirror„Orice donație, oricât de mare sau mică ar fi, este foarte apreciată și după tratament se sortează orice ban rămas. Mi-ar plăcea să-i ofer surorii mele o excursie la Disneyland Paris și să o duc în toate locurile ei preferate pentru a-și face amintiri speciale. Iubește absolut Parisul și Disney, şi-a dorit mereu să meargă acolo. I-aş putea transforma visul în realitate”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Fetiţă de 10 ani dusă la medic în Marea Britanie pentru probleme cu vederea, medicii i-au spus că mai are doar 24 de ore de trăit: "Dacă mă culc, mă voi mai trezi?"