Antena Meniu Search
x

"Colega noastră a fost reţinută de FSB". O publicaţie independentă din Ucraina anunţă că Rusia a răpit o jurnalistă în regiunea Zaporojie

Guvernul ucrainean afirmă, într-o declaraţie publicată sâmbătă pe Facebook, că Serviciul federal de securitate rus (FSB) şi armata rusă au răpit-o pe jurnalista ucraineană Victoria Roschina, angajată a publicaţiei Hromadske, marţi, la Berdeansk, oraş port ocupat din regiunea Zaporojie.

de Redactia Observator

la 19.03.2022, 15:50

"Colega noastră a fost reţinută de FSB". O publicaţie independentă din Ucraina anunţă că Rusia a răpit o jurnalistă în regiunea Zaporojie
- Facebook

Vineri, site-ul Hromadske a indicat pe Twitter că a pierdut contactul cu jurnalista sa Victoria Roschina. Reporters Sans Frontières a distribuit mesajul Hromadske.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Jurnalista noastră Victoria Roschina este probabil captivă la ocupanţii ruşi. Ea a filmat videoclipuri şi a scris articole din punctele fierbinţi din estul şi sudul Ucrainei în toate zilele războiului ruso-ucrainean. Pe 12 martie nu am putut lua legătura cu Victoria. Potrivit martorilor, pe care nu îi putem numi din motive de securitate, în acel moment jurnalista se afla în Berdeansk, ocupat temporar. Pe 16 martie, am aflat că în ajun (probabil 15 martie) Victoria Roschina a fost reţinută de FSB. Acum nu se ştie nimic despre locul unde se află", este mesajul publicaţiei pe Facebook.

Pe acelaşi subiect

"Îndemnăm comunitatea ucraineană şi internaţională să ofere informaţii pentru eliberarea jurnalistei Victoria Roschina", a fost apelul publicaţiei Hromadske. 

Război Rusia - Ucraina, ziua 24

Este cea de-a 24-a zi de război în Ucraina, iar sirenele continuă să răsune constant în orașele ucrainene bombardate de armata rusă. Primarul din Mariupol a anunțat că luptele au ajuns în centrul orașului. De cealaltă parte, liniile rusești de înaintare spre Kiev au fost blocate.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un apel Moscovei, prin care îi cere lui Vladimir Putin să discute despre "pace şi securitate", în caz contrar consecinţele pentru Rusia vor fi resimţite mai multe generaţii.

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că țara a pierdut „temporar” accesul la Marea Azov.

De asemenea, o bază militară a fost în totalitate devastată la Nikolaev, în sudul Ucrainei, după un nou atac.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » "Colega noastră a fost reţinută de FSB". O publicaţie independentă din Ucraina anunţă că Rusia a răpit o jurnalistă în regiunea Zaporojie