Antena Meniu Search
x

O mamă a adus pe lume un băieţel la două zile după ce şi-a pierdut fiul de 11 ani, spulberat de o maşină

O mamă a făcut publică povestea tragică în care şi-a pierdut fiul de doar 11 ani în ziua în care l-a adus pe lume pe fratele său. Şoferul vinovat a fugit de la locul accidentului.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 16.12.2020, 17:59

Copil care trece strada
O mamă a adus pe lume un băieţel la două zile după ce şi-a pierdut fiul de 11 ani, spulberat de o maşină - iStock | Getty Images
  • Sora băiatului a fost martoră la accident.
  • Organele sale au fost donate, patru persoane au primit o şansă la viaţă

Josh Osborne, în vârstă de 11 ani, se întorcea acasă dintr-o excursie de o zi la un târg de distracţii, când a fost spulberat de o maşină. La volan se afla un bărbat în vârstă de 74 de ani.

Două zile mai târziu, mama sa Victoria Battman, în vârstă de 36 de ani, a născut un băiețel numit Luca. În acea zi, Josh fusese declarat mort, după ce fusese ţinut în viaţă de aparate timp de două zile. Organele sale au putut fi donate, patru persoane primind o a doua şansă la viaţă.

„După ce ne-am pierdut băiatul, viaţa noastră s-a zguduit din temelii. Nu există cuvinte care să descrie durerea şi pierderea noastră. Josh a fost un băiat uimitor, fericit. Era mare iubitor al fotbalului, ţinea cu echipa Chelsea şi îi plăceau jocurile video. Când a murit era în în ultimul an la şcoala primară şi era atât de încântat că urma să mai aibă un frăţior” a mărturisit Victoria, din Chelsfield, Kent, mamă a alte două fetiţe.

Mama îndurerată luptă acum să introducă Legea lui Josh, care îi obligă pe toți șoferii cu vârsta de peste 70 de ani să primească o nouă confirmare de la medicul de familie în ceea ce priveşte capacitatea de a mai conduce, înainte de a se urca la volan, pentru reînnoirea permiselor de conducere.

„Bătrânul care l-a ucis pe fiul meu Josh, sau Joshy aşa cum îl numeam în familie, nu ar fi trebuit să fie la volan, nu ar fi trebui să conducă. Dar, în acest moment, responsabilitatea pentru dezvăluirea oricăror probleme care afectează capacitatea de a conduce în condiţii de siguranţă aparţine doar şoferului. Oamenii reticenţi în această privinţă pur şi simplu nu vorbesc despre starea lor de sănătate pentru a nu li se retrage permisul.”

Băiat de 11 ani, spulberat de un şofer fără permis de conducere

În ziua accidentului, Josh se afla cu sora mai mare Demi și cu alți copii la un târg de distracție. Se îndreptau spre casă şi urmau să traverseze o stradă aglomerată în Court Road, Orpington. Băiatul, rămas în urmă, a fost spulberat de o maşină care nu a reuşit să încetinească la timp.

Alertați de Demi, Victoria și Chris s-au repezit la fața locului. Josh avea răni foarte grave la nivelul capului, iar după ce paramedicii au încercat să îl resusciteze, copilul a fost transportat cu o ambulanţp la spitalul Royal London.

A fost supus unei operaţii de urgenţă, însă starea s-a de sănătate nu a arătat vreun semn pozitiv

La două zile după accident, Victoria a adus pe lume un bebeluş în acelaşi spital în care era internat şi băiatul ei de 11 ani. Puţin timp mai târziu şi-a luat adio de la acesta, urmând să fie deconectat de la aparate.

Şoferul a fost eliberat pe cauţiune şi a continuat să conducă

Au trecut câteva luni de la accident, timp în care familia și prietenii au protestat periodic la fața locului, solicitând o trecerede pietoni lângă intersecția dintre Court Road și Goddington Lane, potrivit The Sun.

Recent, pensionarul a fost judecat pentru că a provocat moartea lui Josh, după ce s-a urcat la volan, fără permis şi a cauzat accidentul, deşi iniţial, fugit de la faţa locului, a negat toate acuzaţiile. Iniţial a fost eliberat pe cauţiune.  

„Șoferul a fost arestat în noaptea accidentului, dar a fost apoi eliberat pe cauțiune. El lucrează în satul în care locuim. Durerea noastră s-a agravat văzându-l cum continuă să conducă în fiecare zi şi auzindu-l vorbind într-un restaurant local cu alte persoane despre cum copiii se jucau ca nişte găini pe mijlocul drumului, ceea ce nu este adevărat” a mai adăugat femeia.

Nu a încetinit, nu a frânat și nu a reacționat atunci când primii doi băieți au trecut strada, apoi a continuat să-și mențină viteza. După ce l-a lovit în plin pe copilul de 11 ani şi-a continuat durmul, accelerând chiar mai tare.

Datorită unui alt şofer participant la trafic a fost prins la următorul semafor, după ce a încercat să scape. Ştia că nu are oricum permis de conducere valabil atunci când s-a urcat la volan, nereuşind să îl reînnoiască după ce a expirat.

„Lockyer este o ființă umană dezgustătoare. Nu a arătat niciodată vreo remușcare și nu și-a cerut scuze. În instanță, părea murdar și neîngrijit" a declarat Victoria, care a participat în instanţă în fiecare zi pe parcursul procesului.

Sora băiatului, traumatizată după accident

Demi, sora băiatului, în vârstă de 15 ani, a fost diagnosticată cu PTSD şi urmează să primească tratament, după trauma suferită, fiind martor în ziua în care fratele său şi-a pierdut viaţa.

Familia a lansat acum o petiție prin care solicită o modificare a legii, astfel încât persoanele de peste 70 de ani să nu îşi paotă reînnoi permisul de conducere fără o verificare întocmită de medicul de familie. Dacă petiția va primi 100.000 de semnături, aceasta va fi dezbătută în Parlament.

„De la moartea lui Josh, a fost foarte greu pentru Chris și cu mine să continuăm, dar încercăm de dragul celorlalți copii ai noștri. Acum trebuie să ne asigurăm că legea se va schimba, astfel încât nicio altă familie să nu mai sufere așa cum a făcut-o a noastră. Există mulți șoferi capabili printre cei de peste 70 de ani. Dar prea multe vieți inocente se pierd din mâna șoferilor în vârstă."

Victoria speră, de asemenea, ca autorii jocului video preferat al fiului ei, Fortnite, să creeze un personaj de joc în cinstea sa.

„Este un caz absolut tragic în care viața unui băiat a fost pierdută din cauza unui act de conducere neglijentă. Angoasa familiei lui Josh a fost agravată de faptul că Lockyer nu ar fi trebuit să conducă în momentul coliziunii, deoarece nu avea un permis valabil. Aș dori să laud demnitatea și curajul familiei lui Josh care au participat în fiecare zi a procesului și le susțin eforturile pentru a se asigura că un astfel de caz nu se va mai repeta niciodată” a declarat Sergentul Steve Cannings.

Familia a înființat şi o organizație caritabilă, Joshy’s Heart of Gold Trust, pentru a sprijini copiii internaţi în secţia de terapie intensivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O mamă a adus pe lume un băieţel la două zile după ce şi-a pierdut fiul de 11 ani, spulberat de o maşină