Antena Meniu Search
x

O mamă a trei fete optat pentru sterilet, dar apoi a rămas din nou însărcinată, cu gemeni

După ce a născut trei fetiţe superbe şi sănătoase, o femeie a luat decizia, împreună cu soţul ei, de a opta pentru sterilet. După mai bine de 5 ani, familia a primit vestea cea mare: mama era din nou însărcinată, dar de această dată cu gemeni!

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 24.01.2021, 10:10

O femeie arată unui bărbat un test de sarcină
O mamă a trei fete optat pentru sterilet, dar apoi a rămas din nou însărcinată, cu gemeni - iStock | Getty Images
  • Soţul şi-ar fi dorit să aibă şi un băiat.
  • Cuplul mai are 3 fete.

Laura O'Neill, în vârstă de 35 de ani, și soţul ei Scott, în vârstă de 37 de ani, luaseră decizia de a se opri la trei copii în urmă cu 5 ani.

Mama a trei fete ( Paityn – 10 ani, Sophie – 7 ani şi Olivia – 5 ani), de meserie coafeză, a decis să apeleze la sterilizare după ce a născut-o pe mezina familiei, în ciuda faptului că soţul- Scott visa să aibă un fiu.

Femeia a rămas însărcinată în ciuda optării pentru sterilet

În luna septembrie totuşi, un test de sarcină arăta cât se poate de clar faptul că avea să fie mămică din nou, potrivit TheSun.

„Am fost șocată când am aflat că sunt însărcinată. A durat ceva timp să ne obişnuim cu faptul că aveam să mai facem un copil. După ce s-a născut fiica mea cea mai mică, am decis că nu mai vrem copii. Soțul meu spera să aibă un băiat, dar am fi putut continua pentru totdeauna aşa că am decis să ne oprim cu cei trei pe care îi aveam. Eram fericiți. Am întrebat spitalul dacă mă pot steriliza după sarcină. Au făcut asta când s-a născut cea mică” a spus Laura despre momentul în care a aflat. Nu ştia însă atunci că surpriza avea să fie... dublă.

Când medicul le-a dat vestea şi le-a spus că vor face cunoştinţă cu bebeluşii în data de 11 mai aproape că nu le-a venit să creadă. Totul era neobişnuit date fiind circumstanţele sarcinii.

„Apoi am primit bomba, era vorba de gemeni, din nou - două fete. Va trebui să ne mărim casa! Am plecat de la medic şi ne-am cufundat în gânduri pentru că nu era ceva obişnuit, mai ales după ce optasem pentru sterilet nu în urmă cu multă vreme. Copiii sunt însă încântaţi, mai ales cele mici” a adăugat ea.

Scott pe de altă parte s-a declarat mai mult decât încântat de ştirile primite, urma să devină tatăl a cinci fete şi nu îşi face griji decât în privinţa spaţiului din căminul lor: 

„Va fi o casă aglomerată. Ne-am oprit la trei și am spus că este suficient. Acum s-a întâmplat asta. Am acceptat şi e un lucru bun pe termen lung”.

Sterilizarea feminină, o opțiune pentru contracepție de durată

Potrivit NHS, sterilizarea are efect în 99% dintre cazuri, dar există şi un „risc foarte mic” să nu funcţioneze. De asemenea, sterilizarea este o opţiune pentru femeile care nu îşi mai doresc o sarcinăşi vor o metodă de contracepţie sigură.

Este o decizie importantă, care trebuie cântărită cu atenție, motiv pentru care este recomandată informarea şi îndrumarea spre consiliere. O discuţie cu medicul este esenţială înaintea optării pentru sterilizare pentru a primi detalii, pentru a înlătura dubii şi pentru a primi răspunsuri la, probabil, multele întrebări.

Sterilizarea este o opțiune pentru femeile care doresc contracepție de durată, dar „nu funcționează pentru toată lumea”, insistă medicul Carol Cooper.

„Procedura constă în blocarea sau tăierea trompelor uterine astfel încât ovulul și sperma să nu se poată întâlni. Dar, uneori, tuburile se pot reuni. Până la una din 200 de femei ar putea rămâne însărcinată la un moment dat, chiar dacă are sterilet. Acest lucru se întâmplă mai des la femeile mai tinere. Sunt şanse mai mari ca sterilizarea feminină să eşueze spre deosebire de sterilizarea masculină.”

Poate fi o decizie reversibilă, dar rata de succes ajunge ulterior să fie mult mai mică, potrivit unei cercetări doar 50-80% din femei redevin fertile, în funcție de vârstă și metoda de sterilizare folosită. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » O mamă a trei fete optat pentru sterilet, dar apoi a rămas din nou însărcinată, cu gemeni