Antena Meniu Search
x

Foto O mamă s-a prefăcut bolnavă de cancer pentru a-şi finanţa viaţa luxoasă cu cei 50.000 de euro primiţi din donaţii

O femeie s-a prefăcut bolnavă de cancer ovarian pentru a obţine donaţii din partea celor care îi doreau binele. A profitat de mărinimia oamenilor şi cu mai bine de 50.000 de euro şi-a finanţat viaţa luxoasă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 11.11.2020, 17:36

  • Femeia a reuşit să strângă mai bine de 50.000 de euro în contul de donaţii.
  • Banii au fost cheltuiţi la restaurante, pentru excursii precum şi pentru jocuri de noroc online.

Nicole Elkabbass, în vârstă de 42 de ani, ar fi pretins că trebuie să plătească pentru tratament după ce s-a declarat bolnavă de cancer ovarian şi a creat o pagină de GoFundMe pentru donaţii caritabile.

Femeia neagă însă frauda precum şi transferul sumei de 50.000 de euro în contul bancar între 5 februarie şi 9 august 2018.

Procurorul Ben Irwin a declarat în fața instanței că Nicole nu a avut nevoie şi nici nu a folosit banii pentru tratamentul vreunei boli, mai ales că nu a avut niciodată parte de diagnosticul menţionat.

El a declarat că sume uriaşe de bani au fost cheltuite la jocuri de noroc online, pentru plata unor datorii mai vechi, pentru achiziţionarea unor bilete scumpe la Tottenham Hotspur, pentru câteva călătorii şi în generla pentru a-şi asigura un stil de viaţă luxos, „lipsit de griji”.

Pagina de donaţii, intitulată „Nicole are nevoie de tratament” a fost scrisă la persoana a treia de către mama ei şi a atins inimile publicului, după ce a descris-o în postarea sa ca fiind „o fiică frumoasă” şi „o mamă iubitoare pentru fiul ei de 11 ani”.

De asemenea, o imagine publicată pe contul fundaţiei o arată pe Nicole pe un pat de spital, arătând „slăbită şi afectată în urma tratamentului”. Adevărul era însă altul, fotografia fiind făcută în urma unei operaţii anterioare de îndepărtare a vezicii biliare în decembrie 2017.

Operația de la Spencer Private Hospital din Margate, Kent a fost plătită cu ajutorul unei asigurări private de asistență medicală și complet fără legătură cu cancerul, potrivit dl Irwin, imaginea fiind folosită cu scopul de a atrage atenţia şi simpatia publicului.

Oamenii au fost păcăliţi de aparenţe, iar femeia a reuşit să strângă mai bine de 50.000 de euro în contul de donaţii.

Medicul ginecolog Nicholas Morris, cel pe care Nicole l-a întâlnit pentru prima dată în 2017 într-un cadru formal, la un eveniment caritabil. El a declarat în instanţă că femeia nu este pacienta lui şi că nu a tratat-o niciodată, nu au vorbit niciodată despre sănătatea ei.

Ulterior, omul a găsit pagina de donaţii şi a recunoscut tapetul şi perdelele din spitalul la care lucrase, în care Nicole fusese internată pentru operaţia de scoatere a vezicii biliare. În acel moment şi-a dat seama că ceva nu este deloc în regulă.

Înterogată la secția de poliție Canterbury ea a insistat în mod repetat că are cancer și a recunoscut că a creat pagina GoFundMe, dar „adevărul a început să se strecoare” în timp ce vorbea despre jocuri de noroc. Atunci a devenit suspectă, iar boala a început uşor uşor să se transforme într-o adevărată minciună.

O anchetă se află încă în desfăşurare, potrivit Daily Mail, urmând ca în cadrul procesului să fie audiaţi mai mulţi martori, inclusiv asistente şi trei chirurgi. Dacă femeia va fi găsită vinovată poate risca pedeapsa cu închisoarea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » O mamă s-a prefăcut bolnavă de cancer pentru a-şi finanţa viaţa luxoasă cu cei 50.000 de euro primiţi din donaţii