Antena Meniu Search
x

Video Destin tragic pentru o familie de români care se întoarcea din vacanţa din Grecia: părinţii au murit, copiii sunt în stare gravă după un accident teribil

Presa din Grecia scrie despre un accident grav care s-a petrecut miercuri în jurul prânzului pe autostrada Salonic - Serres, în urma căruia un bărbat şi o femeie ar fi murit, iar copiii lor au fost grav răniţi. Unele surse spun că maşina ar fi fost înregistrată în România, în timp ce alte surse spun că este vorba despre un autoturism din Bulgaria. De asemenea, există nişte neconcordanţe şi în privinţa vârstei copiilor, informează news.ro.

de Redactia Observator

la 16.08.2023, 20:49

Vezi și

UPDATE: Ministerul Român de Externe confirmă că cei patru cetăţeni implicaţi în accident sunt români. "Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin Consulatul General (CG) al României la Salonic, a fost notificat de către poliția din Salonic cu privire la un accident rutier grav produs la data de 16 august 2023, la ieșirea din Salonic, către localitatea Liti. CG Salonic a întreprins, în regim de urgență, demersuri suplimentare pentru obținerea de date și informații oficiale cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și circumstanțele producerii accidentului. Potrivit informațiilor obținute de către reprezentanții consulatului, accidentul s-a soldat cu patru victime, membri ai aceleiași familii, dintre care doi cetățeni români majori au decedat, iar alți doi cetățeni români minori au fost răniți, fiind transportați la o unitate medicală, pentru a beneficia de îngrijiri de specialitate.

Consulul român din cadrul oficiului consular de la Salonic s-a deplasat în regim de urgență la spitalul unde se află internați cei doi minori. În urma discuțiilor avute cu personalul medical și cu cei doi minori, a reieșit că starea acestora este stabilă, fiind în afara oricărui pericol. Au fost întreprinse măsurile necesare pentru informarea familiei extinse din România cu privire la accident și la consecințele sale deosebite. De asemenea, având în vedere situația celor doi minori rămași neînsoțiți pe teritoriul Republicii Elene, consulul român va efectua vizite repetate la unitatea medicală, până la sosirea membrilor de familie din România. Ancheta autorităților elene cu privire la circumstanțele producerii accidentului este în desfășurare. MAE informează că reprezentanții Consulatului General al României la Salonic sunt în legătură cu unitatea medicală și cu membrii de familie ai cetățenilor români decedați, în vederea acordării de sprijin celor doi minori, precum și pentru realizarea formalităților de repatriere a trupurilor neînsuflețite ale cetățenilor români decedați.

Reprezentanții Consulatului General al României la Salonic continuă dialogul cu autoritățile locale și cu reprezentanții spitalului și acordă asistență consulară conform competențelor, inclusiv în vederea eliberării certificatelor de deces", se arată în comunicatul MAE.

Potrivit rthess.gr, site-ul unui post de radio din Salonic, primul care a transmis ştirea şi care prezintă şi mai multe fotografii de la faţa locului, un autoturism cu numere de înmatriculare româneşti s-a ciocnit cu un camion la kilometrul 18 al autostrăzii Salonic - Serres. În urma coliziunii, şoferul străin al autoturismului şi soţia sa, în vârstă de 48 şi 45 de ani, au murit, iar cei doi copii minori ai lor, în vârstă de 7 şi 10 ani, au fost grav răniţi şi sunt spitalizaţi. Accidentul a provocat un blocaj pe autostradă şi o lungă coadă de maşini, relatează RThess.

Pe acelaşi subiect

Pe de altă parte, site-ul de ştiri al televiziunii ANT1, ant1news.gr, scrie că în accidentul care a avut loc miercuri la prânz, în circumstanţe încă neclare, a fost implicată „maşina unei familii din Bulgaria”, care s-a ciocnit cu un camion. Un bărbat de 49 de ani şi soţia sa de 45 de ani, care au fost evacuaţi la Spitalul Papageorgiou, au fost declaraţi morţi în urma coliziunii violente, în timp ce fiul lor de 12 ani a fost grav rănit şi este tratat la Clinica de Chirurgie Pediatrică a spitalului, susţine ant1news.gr, care face parte din cel mai mare grup media din Grecia, care are investiţii şi în România.

Copilul urma să fie supus unei intervenţii chirurgicale, urmând să fie internat apoi în Unitatea de Terapie Intensivă pentru Copii a Spitalului Hippocrates. Fratele său, în vârstă de 10 ani, a fost rănit uşor şi este în afara oricărui pericol, dar este tratat şi el la Clinica de Chirurgie Pediatrică a Spitalului Papageorgiou.

Ambii copii sunt conştienţi şi comunică cu cei din jur, precizează sursa citată. De asemenea, conform ANT1 News, şoferul camionului a fost arestat, va fi supus unor teste toxicologice, iar un expert a fost desemnat pentru a stabili cauza exactă a accidentului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Destin tragic pentru o familie de români care se întoarcea din vacanţa din Grecia: părinţii au murit, copiii sunt în stare gravă după un accident teribil