Antena Meniu Search
x

Val de furie în Grecia, după moartea unui suporter al lui AEK Atena. Audieri maraton: cine ar putea fi responsabil pentru tragedie

Sunt audieri maraton în Grecia, după moartea unui tânăr suporter al clubului de fotbal AEK Atena, transmite AFP, citat de Agerpres. Tragedia a avut loc în ajunul unui meci din manşa întâi a turului 3 preliminar al Ligii Campionilor. Circa o sută de persoane au fost deja arestate. Moartea lui Michalis Katsouris a şocat Grecia, ţară în care au loc frecvent violenţe cu ocazia meciurilor de fotbal.

de Redactia Observator

la 11.08.2023, 16:42

Michalis Katsouris, în vârstă de 29 de ani, a murit în urma unei hemoragii după ce a fost înjunghiat în braţ în timpul unor incidente violente de luni seară între ultraşii clubului croat Dinamo Zagreb şi ai lui AEK, lângă stadionul clubului grec din Nea Filadelfia, periferie a Atenei.

Tragedia a avut loc în ajunul unui meci din manşa întâi a turului 3 preliminar al Ligii Campionilor, care a fost amânat de UEFA pentru 19 august.

Circa o sută de fani au fost acuzaţi a doua zi pentru omucidere şi participare la o organizaţie criminală

Circa o sută de fani croaţi, suspectaţi că ar fi legaţi de Bad Blue Boys, huligani ai lui Dinamo Zagreb, precum şi doi greci, un albanez, un bosniac şi un austriac au fost arestaţi marţi înainte de a fi acuzaţi a doua zi pentru omucidere şi participare la o organizaţie criminală, potrivit unei surse judiciare.

Pe acelaşi subiect

Audierile suspecţilor urmează să se încheie duminică seara, potrivit presei. Moartea lui Michalis Katsouris a şocat Grecia, ţară în care au loc frecvent violenţe cu ocazia meciurilor de fotbal. Ministrul grec pentru Protecţia Cetăţeanului, Yannis Oikonomou, a suspendat şapte poliţişti, care au fost acuzaţi că nu au luat măsuri adecvate pentru a împiedica violenţele din Nea Filadelfia.

Fani ai lui Dinamo Zagreb ar putea să se îndrepte spre Grecia. Controale intensificate la graniţele ţării

Autorităţile croate şi muntenegrene au indicat că au informat autorităţile elene că fani ai lui Dinamo Zagreb ar putea să se îndrepte spre Grecia. Poliţiştii, care au intensificat controalele la graniţele ţării în ultimele zile, au arestat joi şapte români, presupuşi suporteri ai unui club de fotbal din ţara lor, care erau în posesia a două cuţite.

Ei au fost condamnaţi vineri la o pedeapsă cu suspendare de un an şi o amendă de 1.000 de euro fiecare pentru purtarea ilegală de armă, potrivit unei surse judiciare. Potrivit poliţiei, ei intenţionau să participe la meciul de joi seară de la Pireu, lângă Atena, dintre Olympiakos Pireu şi echipa belgiană Genk, din preliminariile Ligii Campionilor.

Criticile aduse poliţiei au subminat guvernul conservator al lui Kyriakos Mitsotakis, reales în iunie pentru un al doilea mandat. Partidele elene de opoziţie au cerut demisia lui Yannis Oikonomou, numit ministru al Protecţiei Cetăţeanului în urmă cu două săptămâni, după demiterea predecesorului său în urma incendiilor de pădure care au devastat insulele turistice Rodos şi Corfu, precum şi zone din apropierea Atenei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Val de furie în Grecia, după moartea unui suporter al lui AEK Atena. Audieri maraton: cine ar putea fi responsabil pentru tragedie