Antena Meniu Search
x

O nouă creștere a cazurilor de Ebola în Guineea și Sierra Leone

Numărul noilor cazuri de Ebola a crescut în Guineea și în Sierra Leone pentru a doua săptămână consecutiv, a anunțat miercuri Organizația Mondială a Sănătății (OMS)

Numărul noilor cazuri de Ebola a crescut în Guineea și în Sierra Leone pentru a doua săptămână consecutiv, a anunțat miercuri Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

În prima săptămână din iunie, au fost 16 cazuri noi în Guineea, în timp ce în Sierra Leone s-au înregistrat 15 cazuri noi, a menționat OMS în bilanțul său săptămânal. 

Este vorba de a doua săptămână consecutivă de creștere în aceste două țări. În ultima săptămână din mai, au fost 13 cazuri noi în Guineea, față de nouă cu o săptămână mai devreme. În Sierra Leone, s-au înregistrat 12 cazuri noi, față de numai trei în săptămâna anterioară.

Numărul cazurilor a crescut și, în același timp, zonele geografice infectate s-au extins în Guineea, lovind din nou capitala Conakry. Epidemia a reapărut și în districtul Kindia, la est de Conakry.

De la declanșarea epidemiei, în urmă cu 18 luni, 869 de cadre medicale au fost lovite de virus în Sierra Leone, Guineea și în Liberia, iar 507 dintre aceștia au murit, conform datelor publicate de OMS.

În total, agenția ONU a recenzat 27.237 de cazuri de Ebola, dintre care 11.158 de decese. Epidemia a afectat în principal Guineea, Sierra Leone și Liberia vecină, care, totuși, a fost declarată scăpată de maladie, pe 9 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » O nouă creștere a cazurilor de Ebola în Guineea și Sierra Leone