Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O nouă eră pentru Cuba. Opt milioane de cetăţeni au mers la urne să-şi voteze noul lider

Vot istoric în Cuba. Cetăţenii merg la urne pentru a-şi vota noul lider, după ce Raul Castro a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat.

de Redactia Observator

la 27.11.2017 , 09:58

Vot istoric în Cuba. Cetăţenii merg la urne pentru a-şi vota noul lider, după ce Raul Castro a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat. Prima etapă a seriei de alegeri are loc la un an după decesul revoluţionarului cubanez, Fidel Castro.

Peste opt milioane de cubanezi au fost aşteptaţi la urne pentru a decide cine va ocupa funcţia lăsată vacantă de Raul Castro, care şi-a anunţat retragerea. 

Actualul vicepreşedinte al ţării, în vârstă de 57 de ani, este favorit în sondaje. Prezent la urne, Miguel Diaz-Canel nu a ezitat să critice aministraţia lui Donald Trump, care şi-a înăsprit poziţia faţă de Cuba în ultimele luni.

Vezi și

Miguel Diaz-Canel, vicepreşedinte:

Mereu vor fi preşedinţi în Cuba care vor apăra revoluţia. Vor fi camarazi din popor, iar oamenii îi vor vota şi vor trece prin tot acest proces. 

Alegerea consilierilor municipali are loc imediat după prima comemorare a lui Fidel Castro, decedat anul trecut. Scrutinul a fost amânat cu o lună din cauza uraganului Irma, care, în septembrie, a provocat în Cuba moartea a zece persoane si numeroase distrugeri.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » O nouă eră pentru Cuba. Opt milioane de cetăţeni au mers la urne să-şi voteze noul lider