Antena Meniu Search
x

O nouă victimă a provocărilor TikTok. Fetiţă de 13 ani, în stare gravă la spital după ce a înghiţit bile magnetice, în Anglia: "E prea multă durere"

O întreagă familie este disperată şi speră să îşi salveze copila, după ce micuţa de 13 ani a înghiţit mai multe bile magnetice, încercând să ducă la bun sfârşit o provocare văzută pe TikTok.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 26.05.2021, 18:24

Bile magnetice
O fetiţă de 13 ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a înghiţit bile magnetice, în Anglia - Shutterstock

Mama copilei, Fay Elizabeth, din Merseyside, face un apel la părinţii din întreaga lume pentru a-i avertiza în legătură cu o nouă provocare care circulă pe reţeaua de socializare TikTok, în care oamenii aşează două bile magnetice de fiecare parte a limbii şi le agită pentru a crea o iluzie optică a unui piercing.

Fetiţa în vârstă de 13 ani din satul Rainhill din Merseyside a trebuit să fie operată pentru a-i fi scos apendicele şi o parte din intestin după ce a încercat să facă trendul devenit viral în online. Faye a mărturisit că la scurt timp a început să vomite şi să se plângă de dureri de stomac.

Dusă de urgenţă la spital de părinţi, medicii au descoperit că aceasta înghiţise mai multe bile magnetice, ajunse ulterior în intestin şi apendice

„Durerile s-au înrăutățit, așa că am dus-o la spitalul Whiston. Au crezut că poate are apendicită la început. Medicii mi-au spus că este exclus acest lucru şi au crezut că ar fi o gastroneterită, până când a început să vomite un lichid negru. I-au făcut o scanare şi au descoperit 10 bile magnetice în organism” a povestit printre lacrimi mama.

A fost transportată apoi la spitalul de copii Alder Hey pentru o intervenție chirurgicală de urgență.

„Au fost nevoiţi să-i taie o parte din intestin. Una dintre bile rămăsese blocată în apendicele ei aşa că au trebuit să o îndepărteze şi pe aceea”.

În urma operaţiei, chirurgii au îndepărtat 15 bile magnetice de pe organele interne ale copilei. A rămas cu o cicatrice lungă de peste 6 centimetri şi are nevoie în continuare de spitalizare.

"Nu știu când le-a înghițit pentru că nu a recunoscut la început că a făcut-o. Cred că s-a cam speriat să admită ce a făcut. Se pare că a urmărit un videoclip TikTok în care există o tendință pe care toți copiii o fac în acest moment. Eu nu am văzut-o, dar ea mi-a spus despre asta și o mulțime de alți copii de vârsta ei au văzut clipurile. Pun o mărgea deasupra limbii şi alta dedesupt, plus alte mărgele deasupra obrazului pentru a face apoi o iluzie optică. Sunt magneți, dar pentru că sunt atât de mici, sunt ușor de înghițit” a mai spus mama.

Provocările TikTok, extrem de periculoase

Nu este însă primul caz de acest gen. Duminică, un alt băieţel de 11 ani a ajuns în stare critică la spital, după ce a încercat provocarea de pe TikTok şi a înghiţit mai multe bile magnetice. De asemenea, medicii au declarat că era al cincilea copil în doar o săptămână pe care l-au tratat pentru un astfel de incident.

Fetiţa va rămâne internată aproximativ două săptămâni pentru recuperare, potrivit Mirror, iar mama acesteia face un apel la părinţii din întreaga lume pentru a fi de două ori mai atenţi la copiii lor pentru a nu se repeta o astfel de tragedie: „Este în pat, iar asistentele sunt minunate și au grijă de ea. Este hrănită prin perfuzie. Nu am văzut-o în atât de multă durere în viaţa mea. Este prea multă durere. Cred că părinții trebuie să fie conștienți de aceste trenduri şi provocări cu margele magnetice, deoarece sunt foarte periculoase”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » O nouă victimă a provocărilor TikTok. Fetiţă de 13 ani, în stare gravă la spital după ce a înghiţit bile magnetice, în Anglia: "E prea multă durere"