Antena Meniu Search
x

O româncă ȘI-A PLĂTIT SORA ca să-i aducă pe lume un copil, cu soțul ei! GEMENELE ROMÂNCE au șocat SPANIA!

Româncă şi-a plătit sora să nască bebeluşul soţului ei. Iar femeia care şi-a asumat rolul de mamă surogat a prezentat pe tot timpul sarcinii documentele surorii sale. Un telefon anonim a dat în vileag afacerea ilegală. Iar acum ambele mame, dar şi tatăl bebeluşului, riscă 10 ani de închisoare.

Vezi și

Româncă şi-a plătit sora să nască bebeluşul soţului ei. Iar femeia care şi-a asumat rolul de mamă surogat a prezentat pe tot timpul sarcinii documentele surorii sale.

Un telefon anonim a dat în vileag afacerea ilegală. Iar acum ambele mame, dar şi tatăl bebeluşului, riscă 10 ani de închisoare.

Înregistrat în Valladolid, cazul are detaliile unui film de la Hollywood. Pe tot timpul sarcinii, mama biologică a bebeluşului a prezentat actele de identificare ale surorii sale.

Asemănarea fizică între cele două, spune presa spaniolă, este mare, şi nimeni nu a intrat la bănuieli.

Nici măcar medicii care au monitorizat-o preţ de 9 luni. Furtul de identitate a avut loc cu acordul păgubitei care îşi dorea un copil cu orice preţ.

Exclusiv în vederea sarcinii, soţul a întreţinut şi relaţii intime cu sora ei pentru ca bebeluşul să fie, măcar pe jumătate, membru al familiei şi din punct de vedere biologic.

Poliţiştii spanioli au ajuns la sursă vineri, chiar în ziua în care copilul a venit pe lume. Pontul l-au primit printr-un un telefon anonim.

Abia născut, bebeluşul plăteşte cel mai scump preţ.  A fost încredinţat serviciilor sociale până ce poliţia va face lumină în complicatul caz.

Spania, la fel ca România, nu are o lege a mamelor surogat. Peste Ocean, o mamă surogat poate primi în mod legal până la 60 de mii de euro. Iar din momentul naşterii, îşi pierde orice drept asupra copilului.

Bianca şi Lidia sunt două surori românce cu o poveste asemănătoare. Pe Lidia, cu ani în urmă, o eroare medicală a lăsat-o fără un ovar şi uter.

A reuşit să devină mamă numai prin fertilizare in vitro şi ajutată de sora care i-a purtat fetiţa în pântece. Acum, însă, statul nu o recunoaşte în acte drept mama Maiei iar femeia vrea să ajungă la CEDO ca să îşi ceară drepturile.

În România, există totuşi un precedent. În 2014, judecătorii Curţii de Apel Timişoara au validat o mamă-surogat, recunoscându-o ca mamă naturală a celor doi gemeni născuţi pe sora ei.

În cazul surorilor din Spania, situaţia este mult mai complicată. Cele două românce, dar şi tatăl bebeluşului,riscă 10 ani de închisoare. Cu toţii sunt acuzaţi de trafic de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » O româncă ȘI-A PLĂTIT SORA ca să-i aducă pe lume un copil, cu soțul ei! GEMENELE ROMÂNCE au șocat SPANIA!