Antena Meniu Search
x

Video O româncă a murit înghețată în viscolul din munții Apenini. Cristiana a fost găsită îngropată sub zăpadă, lângă trei dintre câinii ei fideli, și ei uciși de frig

Tragedie în munții Apenini din Italia, acolo unde Cristiana Gugu, o româncă în vârstă de 50 de ani, a fost găsită moartă, înghețată în zăpadă. La fel și trei dintre câinii ei fideli, de asemenea uciși de viscolul năprasnic. Lângă trupul fără viață al femeii erau și pungile de cumpărături pe care tocmai le făcuse și cu care se întorcea acasă, în căsuța de lemn din mijlocul pădurii.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 27.01.2023, 13:24

Vezi și

Comuntatea din Arezzo este șocată de soarta tragică a Cristianei, găsită moartă, marți, pe o potecă izolată, în munții Apenini. Românca era acoperită de zăpada abundentă căzută în ultimele zile, în Italia. Ar fi sfârșit în urma unui infarct, aproape sigur cauzat de frig și oboseală, scrie La Stampa. Aceasta este de fapt prima ipoteză înaintată de medicul legist, după verificările dispuse de procurorul Julia Maggiore. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Femeia a fost găsită înghețată la cinci kilometri de cel mai apropiat sat, Badia Tedalda, o zonă aglomerată vara, dar izolată și pustie iarna. 

Pe acelaşi subiect

Cristiana locuia de ani de zile în Italia, iar de ceva vreme se hotărâse să se mute într-o casă de lemn, în munții Apenini. După un trecut dificil, românca și-a dedicat viața creșterii câinilor din rasa Ciobănesc Mioritic din Carpați, exemplare mari și robuste folosite pentru paza animalelor.

Filmul tragediei din Apenini

În urma verificărilor și audierii martorilor, anchetatorii au reușit să reconstituie ultimele ore din viața Cristianei. Femeia a fost văzută ultima oară, luni, urcându-se într-un autobuz spre Sansepolcro, unde a mers pentru a face cumpărături, nu doar pentru ea, ci și pentru animalele pe care le creștea, opt câini adulți și trei cățeluși. La întoarcere, a fost văzută coborând din autobuz la Svolta del Podere, de unde a plecat pe jos spre căsuța ei din mijlocul pădurii. Pe drum, însă, a fost surprinsă de o furtună de zăpadă puternică. Mergând la pas, ar fi fost răpusă de un infarct, cauzat probabil de frigul intens și de oboseala mersului pe zăpadă, cu pași din ce în ce mai greoi. A fost găsită întâmplător, abia marți dimineața, înghețată în mijlocul potecii. Câțiva oameni care curățau zona au chemat echipajele de prim-ajutor, care însă nu au mai putut decât să constate decesul. 

Lângă trupul femeii au fost găsiți morți și trei dintre câinii săi, care o așteptau să se întoarcă acasă. Celelalte animale ale femeii, rămase acum fără stăpân, au nevoie de ajutor. Un localnic a făcut apel ca cineva să aibă grijă de cei cinci câini sau să îi ducă în altă parte.

Cristiana Gugu a trăit pentru câinii ei, spun cei care au cunoscut-o. Cu ei se simțea în siguranță chiar și în mijlocul pădurii. De această dată, însă, patrupezii nu au putut face nimic pentru a o salva, iar unii dintre ei i-au fost fideli până la capăt. Au sfârșit alături de ea în viscolul năprasnic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O româncă a murit înghețată în viscolul din munții Apenini. Cristiana a fost găsită îngropată sub zăpadă, lângă trei dintre câinii ei fideli, și ei uciși de frig