Antena Meniu Search
x

Video Ninsorile și viscolul paralizează, treptat, Europa. Italia, Grecia și Croația sunt îngropate în zăpadă. Omătul a acoperit vulcanul Vezuviu

Iarna năprasnică face victime! În Italia, o femeie suprinsă de avalanşă pe munte a reuşit să iasă de sub zăpadă, dar a murit de frig. Grecia şi Croaţia se luptă şi ele cu troienele. În Africa, un strat subţire de zăpadă s-a depus în deşert. Iar în Afganistan, situaţia rămâne dramatică după două săptămâni de ger: peste 120 de oameni au murit.

de Redactia Observator

la 26.01.2023, 07:59

Vezi și

Italienii încep să înţeleagă sensul expresiei iadul alb. "Cât am stat singur în zona muntoasă nu am sunat pe nimeni să mă ajute, dar acum nu mai suport, am deja 76 de ani", spune un bărbat.

Zăpada a acoperit celebrul vulcan Vezuviu, pentru prima dată în acest an

Iarna a făcut şi victime. O alpinistă a murit după ce a fost prinsă într-o avalanşă puternică pe muntele Lagorai, la o altitudine de 2100 de metri. Femeia de 46 de ani reuşise să iasă de sub stratul uriaş de zăpadă, însă, până la intervenţia salvatorilor, a murit de frig.

Zăpada a acoperit şi celebrul vulcan de lângă Napoli, Vezuviu, pentru prima dată în acest an. Dar oamenii nu se vor bucura prea mult de privelişte, deoarece astăzi se aşteaptă, din nou, o furtună cu ninsoare. În nouă regiuni ale Italiei sunt în vigoare avertismente de tip cod galben. 

Pe acelaşi subiect

Croaţia este şi ea îngropată în omăt

Utilajele de deszăpezire lucrează zi şi noapte. Mare parte din Europa se luptă cu iarna furioasă. În următoarele 24 de ore, părţi din Grecia şi Croaţia vor fi sub avertizare de cod roşu de ninsoare şi îngheţ, în timp ce Germania, Franţa, Serbia şi Slovacia rămân sub cod galben cu temperaturi de până la -10 grade şi rafale puternice de vânt. 

Peste Ocean, o tornadă uriaşă a măturat estul oraşului Houston

Doi oameni prinşi în mijlocul dezastrului au reuşit să filmeze momentul în care încercau să fugă în locuri sigure, alături de câini ai lor. Casele au rămas fără acoperişuri, iar copacii au fost smulşi din rădăcini. Peste 100.000 de familii au rămas fără curent electric.

Mai la nord, în zona oraşului Detroit, iarna îşi arată întreaga forţă. Ninge abundent, iar vremea va fi aspră până la sfârşitul săptămânii, potrivit meteorologilor. Autorităţile au scos pe şosele toate utilajele de deszăpezire şi sunt convinse că vor face faţă situaţiei. 

În Algeria, un strat fin de zăpadă s-a depus în deşert

Valul de aer rece a ajuns şi în Africa. În Algeria, un strat fin de zăpadă s-a depus în deşert. În marile oraşe, oamenii plini de entuziasm au ieşit pe pârtii cu săniile. În Oman, vârful muntelui Soarelui s-a acoperit cu zăpadă după ce temperaturile au scăzut sub zero grade Celsius. 

Cea mai dramatică situaţie rămâne în Afghanistan, unde cel puţin 120 de oameni au murit în ultimele două săptămâni din cauza temperaturilor scăzute.

În China temperaturile au ajuns la minime istorice, de până la minus 53 de grade Celsius

Zăpada şi gerul neobişnuit de aspru domnesc şi peste o mare parte a Japoniei.

O persoană şi-a pierdut viaţa, sute de curse aeriene au fost anulate şi numeroase trenuri au fost blocate în gări, unde pasagerii şi-au petrecut noaptea. 

Iar în China temperaturile au ajuns la minime istorice, de până la minus 53 de grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ninsorile și viscolul paralizează, treptat, Europa. Italia, Grecia și Croația sunt îngropate în zăpadă. Omătul a acoperit vulcanul Vezuviu