Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O femeie şi-a protejat fetiţa cu preţul vieţii!

O tragedie cumplită a îndoliat întreaga suflare din Vatra Dornei dar şi comunitatea românească din Portugalia. O femeie de 28 de ani, stabilită acolo, şi-a pierdut viaţa într-un accident de circulaţie.

de Redactia Observator

la 16.12.2013 , 16:29

Era de mână cu fiica ei de doar 3 ani. Dar pe cea mică mama a apărat-o cu preţul vieţii. Împreună, au pus mână de la mână şi au strâns 10.000 de euro pentru ca trupul neînsufleţit să fie adus familiei. Organele româncei rămân acolo pentru a salva alte vieţi.

Nenorocirea s-a petrecut duminica trecută, când Emenuela se întorcea cu fiica ei de la Biserică. La 20 de metri de casă, o maşină a venit în viteză şi le-a lovit în plin.

Tânăra mamă nu i-a dat nicio clipă drumul fetiţei din braţe. A protejat-o cu trupul ei. Şoferul care le-a spulberat nici măcar nu s-a uitat la ele. Copilul a ajuns la spital cu un hematom la cap şi mai multe fracturi, dar mama a intrat în comă. Când a aflat ce s-a întâmplat, sora Emanuelei a mers într-un suflet la spital.

Vezi și

"Am fost lângă ea, am intrat la ea. Când vorbeam cu ea îi curgeau lacrimi. În rest, au zis doctorii că nu reacţionează cu nimic", spune sora Emanuelei. 

Din ultimii bani, tatăl Emanuelei, şofer la o firmă de transport, a luat primul avion spre Portugalia. A apucat doar să-şi ia adio de la fiica lui.

"E distrus tatăl meu. Mama, acasă, săraca, e bolnavă cu inima şi ea nu mai poate, abia se mişcă prin casă", explică sora Emanuelei. 

Ema lucra de câţiva ani ca menajeră în oraşul portughez Benharras. Era a şasea dintr-o familie de 9 copii din Vatra Dornei. Prea sărmani, părinţii femeii au cerut ajutorul oamenilor de bine s-o aducă în ţară. Românii, plecaţi departe, s-au mobilizat şi au strâns cei 10.000 de euro necesari pentru repatriere.

Costurile au fost suportate printr-o colectă de fonduri în cadrul comunităţii româneşti din sudul Portugaliei, din Algarve.

Înainte de asta însă, medicii portughezi au decis să-i preleveze organele rămase întregi. 

"S-a dat o lege anul trecut că dacă eşti rezident pe teritoriul Portugaliei au dreptul să-ţi ia organele". 

Inima şi unul dintre rinichii româncei vor ajunge la doi copii de 10 şi 11 ani. Şoferul nu a fost încă reţinut. Poliţiştii aşteaptă rezultatul autopsiei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » O femeie şi-a protejat fetiţa cu preţul vieţii!