Antena Meniu Search
x

O tânără din Italia parcurge 1.600 km pe zi pentru a merge la muncă: "E mai ieftin decât o chirie în Milano"

O femeie din Italia parcurge zilnic 1.600 de kilometri, dus-întors. Giuseppina Giuliano, în vârstă de 29 de ani, lucrează ca portar la o şcoală din Milano, deşi ea locuieşte în Napoli. Povestea ei a fost prezentată pe larg de Il Giorno.

de Redactia Observator

la 22.01.2023, 12:22

O tânără din Italia parcurge 1.600 km pe zi pentru a merge la muncă: "E mai ieftin decât o chirie în Milano"
- Instagram / il__giorno

Tănăra face această navetă de câteva luni bune, mai exact din septembrie 2022, atunci când a primit postul. Giuseppina spune că suma pe care o plăteşte lunar pentru biletele de tren este incomparabil mai mică decât o chirie în Milano. Femeia se trezeşte în fiecare dimineaţă la 3:30, ia trenul spre Milano la 5:10 şi ajunge la şcoală în jurul orei 10:00, atunci când îi şi începe tura. Apoi, după tura de muncă, iar trenul înapoi la 18:20 şi ajunge acasă la ora 23:00. Cina o ia în tren ca să nu mai piardă timp acasă.

Ce salariu are tânăra

Giuseppina spune că plăteşte lunar cam 400 de euro pe biletele de tren, iar cea mai ieftină chirie în Milano ar fi în jurul a 1.800 de euro. Tânăra are un salariu de 1.160 de euro, astfel că, strict din punct de vedere economic, naveta de 1.600 de kilometri este cea mai bună soluţie. Femeia afirmă că deocamdată este tânără şi poate suporta stresul şi oboseala, dar nu se vede făcând aceste lucru prea mult timp mai ales că şi suferă de o afecţiune pulmonară.

Deşi nu se plânge de situaţie, Giuseppina speră totuşi că dintre cei care i-au citit povestea, măcar o persoană să o ajute şi să-i ofere măcar o cameră în Milano pentru a nu mai nevoită să parcurgă zilnic o distanţă uriaşă. "Poate că printre toți oamenii care au auzit povestea mea există cineva cu o inimă bună care are o cameră sau un apartament mic lângă Milano și ar dori să mi-l închirieze", a declarat Giuseppina pentru Il Giorno.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » O tânără din Italia parcurge 1.600 km pe zi pentru a merge la muncă: "E mai ieftin decât o chirie în Milano"