Antena Meniu Search
x

O tânără parlamentar din Ucraina, fotografiată lângă o puşcă Kalashnikov. „Dacă este nevoie, sunt gata să o folosesc”

O femeie parlamentar din Ucraina a postat pe Twitter o fotografie în care apare lângă o puşcă Kalashnikov. În descrierea imaginii devenită virală, tânăra a transmis şi un mesaj de susţinere pentru ţara sa, spunând că este gata să lupte în orice moment împotriva ruşilor care au invadat Ucraina.

de Redactia Observator

la 28.02.2022, 19:19

Tânăra s-a fotografiat lângă o puşcă Kalashnikov
Tânăra s-a fotografiat lângă o puşcă Kalashnikov - Twitter Inna Sovsun

Fotografia postată pe Twitter de Inna Sovsun, deputată în Parlamentul ucrainean al partidului de opoziţie Holos, a făcut înconjurul lumii: "Nu renunţ. Stau aici".

„Am o puşcă de asalt lângă mine şi, dacă este nevoie, sunt gata să o folosesc”. Cuvântele sunt ale Innei Sovsun, o tănără deputată în Parlamentul ucrainean din partea partidului de opoziţie Holos, care a luat decizia de a fi imortalizată alături de un Kalashnikov, fotografie care a devenit în scurt timp virală, potrivit Mediafax. „Lucrez ca profesor. Predau la universitate de 12 ani. Aşa că nu ştiu să folosesc arme. Nu am experienţă militară sau altceva, nu am crezut niciodată că am o puşcă şi nu am fost niciodată antrenat să o folosesc”, explică Inna.

Parlamentar fotografiat lângă Kalashnikov

Deputata îşi aminteşte cum, odată cu izbucnirea războiului, „am ţinut o şedinţă de urgenţă a Parlamentului, iar după ne-au dat armele să ne apărăm pe noi, să apărăm oraşul. Îmi imaginez că aproape toţi parlamentarii au primit arme, iar unii dintre ei le folosesc”, a continuat ea, precizând că a intrat în unităţile teritoriale de apărare.

„Slujba mea acum este să voresc publicului internaţional şi să explic comunităţii mondiale atrocităţile pe care Putin le comite aici, în Ucraina. Ştiu că aşa pot fi foarte utilă şi am aptitudini, dar dacă trebuie, dacă va fi nevoie, voi folosi arma şi o voi folosi doar pentru că nu renunţ. Stau aici". În aceste patru zile de la izbucnirea conflictului, precizează deputata, multe persoane fac voluntariat înrolându-se în unităţile teritoriale de apărare. „Mulţi dintre ei nu sunt antrenaţi şi, sincer, singura dată când am plâns în ultimele patru zile a fost când am văzut liniile în afara Biroului de Recrutare al Armatei. Acolo am văzut spiritul neamului”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » O tânără parlamentar din Ucraina, fotografiată lângă o puşcă Kalashnikov. „Dacă este nevoie, sunt gata să o folosesc”