Antena Meniu Search
x

O tânără ținută într-un centru de refugiați din Anglia a cerut ajutorul oamenilor, aruncând o sticlă care conținea o scrisoare, peste gard: "Vă rugăm să ne ajutați"

O tânără care este ținută într-un centru de migranți din Kent a aruncat un mesaj într-o sticlă, peste gard, unui fotogaf, spunând că femeile însărcinate și persoanele bolnave au nevoie de ajutor. Aceasta a specificat faptul că sunt ținuți în condiții care seamănă cu cele dintr-o închisoare.

de Redactia Observator

la 03.11.2022, 10:34

În scrisoare, tânăra a explicat într-o engleză stricată că 50 de familii au fost ținute în unitatea din Manston pentru mai mult de 30 de zile.A descris condițiile de acolo ca pe cele dintr-o închisoare și era adresată „jurnaliştilor, organizaţiilor, tuturor”, potrivit BBC.

Numărul migranților din centrul pentru refugiați este acum  aproape de 4.000

Ministerul de Interne a spus că a asigurat nevoile de bază ale tuturor migranților. Guvernul s-a confruntat cu critici după informațiile conform cărora Manston a reținut migranți, inclusiv familii, timp de patru săptămâni, încălcând legea. Oamenii ar trebui să rămână nu mai mult de 24 de ore, timp ce cererile lor sunt în curs de așteptare. Cel mult 1.600 de migranți ar trebui să se afle în centru în același timp, dar liderii consiliului din Kent au spus că această cifră este acum mai aproape de 4.000.

Avem cu adevărat nevoie de ajutorul dumneavoastră. Vă rugăm să ne ajutați. Nu este ușor pentru cineva care are copii. Sunt mulți copii. Ei nu ar trebui să fie aici. Ar trebui să fie într-o școală, nu în închisoare. Mâncarea este foarte proastă, parcă ne îmbolnăvim. Vrem să vorbim cu tine, dar nici măcar nu ne lasă să ieșim afară”, scrie în scrisoare.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tânăra a scris și că în centru era un copil cu dizabilități, adăugând că „este foarte rău, nici nu le pasă de el”. Tânăra se afla într-un grup de copii care au trecut pe lângă agenții de pază și au fugit spre gard pentru a arunca sticla fotografului.

„Manston rămâne dotat cu resurse și echipamente pentru a ține migranții în siguranță și vom oferi cazare alternativă cât mai curând posibil. Îndemnăm pe oricine se gândește să părăsească o țară sigură și să-și riște viața în mâinile contrabandiștilor, să-și reconsidere serios alegerile. În ciuda a ceea ce li s-a spus, nu li se va permite să înceapă o nouă viață aici”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne

Departamentul a spus că a asigurat toate nevoile de bază ale migranților care sosesc în Marea Britanie, siguranța acestora și a personalului său reprezentând cea mai mare prioritate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » O tânără ținută într-un centru de refugiați din Anglia a cerut ajutorul oamenilor, aruncând o sticlă care conținea o scrisoare, peste gard: "Vă rugăm să ne ajutați"