Antena Meniu Search
x

O ucraineancă a adunat într-o cutie rămășițele soțului ucis de ruși. Ocupanții i-au pus cadavrul deasupra unei mine antipersonal

La o lună de la retragerea ocupanților ruși din zona Kievului continuă să apară tot mai multe orori comise de aceștia. După ce au ieșit din adăposturi, localnicii au găsit clădiri distruse de gloanțe și cadavre abandonate pe străzi, scrie Politico.

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 12:10

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Oleksandr Kyrpach, un mecanic în vârstă de 47 de ani, a fost ucis de ruși la periferia Kievului. Soldații i-au pus cadavrul într-o mașină, sub care au lăsat o mină antipersonal. Când forțele ucrainene au încercat să recupereze trupul neînsuflețit, dispozitivul a explodat. 

„Am făcut totul împreună”, a declarat soția sa, Ludmila. Femeia povestește că bărbatul a organizat un grup de voluntari pentru apărarea satului natal de lângă Kiev. Alături de doi prieteni, Oleksandr spera să ajute armata ucraineană cu informații despre pozițiile soldaților ruși în zonă. 

Pe 1 martie, la câteva zile după ce rușii au invadat satul, membrii grupului lui Kyrpach au plecat cu mașina în recunoaștere. Pentru că aceștia nu s-au mai întors, Oleksandr a pornit în căutarea lor. “Mi-a spus că se va întoarce imediat”, a spus văduva soldatului, însă voluntarul nu a mai făcut-o. 

Capcana instalată de invadatori

Pe acelaşi subiect

Ziua următoare, femeia a pornit în căutarea soțului. Într-o zonă împădurită, la aproape un kilometru de locuință, Ludmila i-a descoperit mașina, cu cheile încă în contact. Un prieten care a însoțit-o pe femeie a observat că portbagajul este ciuruit de gloanțe, dar nu a lăsat-o să se apropie, temându-se că ar putea fi vorba de o capcană.

Au cerut ajutorul soldaților ucraineni. Aceștia au încercat să recupereze trupul lui Oleksandr, însă în momentul în care cadavrul a fost mișcat, mașina a eplodat. Rușii plasaseră sub autovehicul o mină antipersonal. 

Ludmila a cules bucățile din trupul bărbatului cu care a petrecut decenii și le-a pus într-o cutie. Mai târziu i-a îngropat rămășițele în grădina casei, unde obișnuiau să planteze legume. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » O ucraineancă a adunat într-o cutie rămășițele soțului ucis de ruși. Ocupanții i-au pus cadavrul deasupra unei mine antipersonal