Peste un miliard de oameni, din întreaga lume, în carantină sau izolare din cauza coronavirusului

De Redactia Observator.
Publicat: 23.03.2020, 23:12.
Actualizat: 23.03.2020, 23:16

Lumea se închide. Mai bine de un miliard de pământeni sunt izolaţi în propriile case, iar guvernele iau măsuri sociale şi economice excepţionale. Singurele veşti bune vin din China, acolo unde oamenii se întorc la muncă şi oraşele se redeschid.

Lumea se închide. Mai bine de un miliard de pământeni sunt izolaţi în propriile case, iar guvernele iau măsuri sociale şi economice excepţionale. Singurele veşti bune vin din China, acolo unde oamenii se întorc la muncă şi oraşele se redeschid.

De la nord la sud şi de la vest la est, imaginile surprinse în Europa şi în restul lumii sunt impresionante. La fel şi cifrele. Peste un miliard de oameni din mai bine de 50 de ţări sunt, astăzi, blocaţi în propriile locuinţe pentru a împiedica propagarea COVID 19.

De azi, şi Grecia s-a izolat.

În Germania, chiar Angela Merkel a intrat în carantină. Medicul personal pe care l-a vizitat vineri a fost depistat pozitiv. Înainte de a intra în izolare, cancelarul a luat noi măsuri, în timp ce numărul deceselor a depăşit 100.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: Oamenii au permisiunea de a se deplasa singuri sau alături doar de o altă persoană care nu locuieşte în acelaşi domiciliu sau împreună cu membrii aceleiaşi gospodării.

Cu peste 16 mii de infectaţi şi locul patru ca mortalitate în Europa, Franţa îşi trimite bolnavii în stare gravă la tratament în Germania, Elveţia şi Luxemburg.

Panica a pus stăpânire pe oameni. În Marsilia, sute de oameni s-au aşezat la coadă de la prima oră, după ce autorităţile au anunţat că, la Institutul din oraş, vor fi testaţi toţi cei care prezintă simptome.

În acest timp, zeci de mii de soldaţi patrulează străzile ca să se asigure că regulile sunt repectate. 650 de amenzi au fost date în ultima săptămână doar într-unul din cele 94 de departamente.

"Toate deplasările în afara locuinţei sunt interzise cu excepţia câtorva cazuri. Respectaţi distanţa de cel puţin un metru".

Campioni la încălcarea regulilor sunt şi australienii. Autorităţile au fost obligate să închidă celebra Bondi Beach, supraaglomerată în weekend.

Scott Morrison, premierul Australiei: S-a terminat cu vizitele la pub după muncă, cu gimnastica la sala de fitness de dimineaţă, cu brunch-urile şi relaxarea la cafenea. Aceste schimbări sunt vitale pentru a încetini epidemia, pentru a salva vieţi!

Între timp, autorităţile nipone au sugerat că este posibilă suspendarea Jocurilor Olimpice, în premieră.

Canada a anunţat deja că nu îşi va trimite sportivii la Olimpiadă, măsură luată în calcul şi de Australia.

În Wuhan, unde a izbucnit epidemia, după două luni de izolare totală, viaţa începe să revină la normal.

Oamenii se întorc la muncă, oraşele se redeschid, dar autorităţile continuă să fie vigilente.

Imagini devenite virale surprind o echipă care dezinfectează gara din Wuhan. Internauţii s-au grăbit să îi compare cu vânătorii de fantome.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Cum a reușit Claudia Radu de la Chefi la cuțite să slăbească. Ce face pe lângă sport: „Nu țin nicio dietă”
spynews.ro
Horoscopul zilei de 15 mai 2021. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Reacții secundare ciudate pentru tânăra vaccinată din greșeală cu 4 doze: Bea și 7 litri de apă pe zi.
gandul.ro
A sărăcit familia pilotului? Soția lui Michael Schumacher vinde luxoasa vilă din Elveția cu 7 milioane de euro
prosport.ro
Atentie, romani! Aveti prin sertare astfel de carnete vechi de CEC? Puteti primi 200 de milioane
redactia.ro
Eiza Gonzalez, acoperită de un material care îi vine ca o a doua piele. Nimeni nu a putut să-și dea seama ce poartă
tvhappy.ro
Prostituată română bătută pe loc de soția unui client, lângă mașina în care a găsit-o cu el, în Italia
libertatea.ro
Angelique Kerber, gest de mare campioană la Roma! Ce a făcut după accidentarea Simonei Halep
GSP
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale lui Nicolae Ceaușescu
money.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro
Calvarul prin care a trecut vedeta care a ținut din 2015 secretă relația cu un bărbat celebru din România: "Am început să plâng!" A născut gemeni, iar după 2 ani s-a aflat cine e tatăl lor
as.ro