Meniu
Search
x

Peste un miliard de oameni, din întreaga lume, în carantină sau izolare din cauza coronavirusului

Lumea se închide. Mai bine de un miliard de pământeni sunt izolaţi în propriile case, iar guvernele iau măsuri sociale şi economice excepţionale. Singurele veşti bune vin din China, acolo unde oamenii se întorc la muncă şi oraşele se redeschid.

De Redactia Observator la 23.03.2020, 23:16
Vezi și
  • Peste un miliard de oameni, din întreaga lume, sunt în carantină sau izolare din cauza coronavirusului
  • În plină pandemie de coronavirus, singurele vești bune vin din China

Lumea se închide. Mai bine de un miliard de pământeni sunt izolaţi în propriile case, iar guvernele iau măsuri sociale şi economice excepţionale. Singurele veşti bune vin din China, acolo unde oamenii se întorc la muncă şi oraşele se redeschid.

De la nord la sud şi de la vest la est, imaginile surprinse în Europa şi în restul lumii sunt impresionante. La fel şi cifrele. Peste un miliard de oameni din mai bine de 50 de ţări sunt, astăzi, blocaţi în propriile locuinţe pentru a împiedica propagarea COVID 19. 

De azi, şi Grecia s-a izolat.

În Germania, chiar Angela Merkel a intrat în carantină. Medicul personal pe care l-a vizitat vineri a fost depistat pozitiv. Înainte de a intra în izolare, cancelarul a luat noi măsuri, în timp ce numărul deceselor a depăşit 100. 

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: Oamenii au permisiunea de a se deplasa singuri sau alături doar de o altă persoană care nu locuieşte în acelaşi domiciliu sau împreună cu membrii aceleiaşi gospodării. 

Cu peste 16 mii de infectaţi şi locul patru ca mortalitate în Europa, Franţa îşi trimite bolnavii în stare gravă la tratament în Germania, Elveţia şi Luxemburg. 

Panica a pus stăpânire pe oameni. În Marsilia, sute de oameni s-au aşezat la coadă de la prima oră, după ce autorităţile au anunţat că, la Institutul din oraş, vor fi testaţi toţi cei care prezintă simptome. 

În acest timp, zeci de mii de soldaţi patrulează străzile ca să se asigure că regulile sunt repectate. 650 de amenzi au fost date în ultima săptămână doar într-unul din cele 94 de departamente.

"Toate deplasările în afara locuinţei sunt interzise cu excepţia câtorva cazuri. Respectaţi distanţa de cel puţin un metru".

Campioni la încălcarea regulilor sunt şi australienii. Autorităţile au fost obligate să închidă celebra Bondi Beach, supraaglomerată în weekend. 

Scott Morrison, premierul Australiei: S-a terminat cu vizitele la pub după muncă, cu gimnastica la sala de fitness de dimineaţă, cu brunch-urile şi relaxarea la cafenea. Aceste schimbări sunt vitale pentru a încetini epidemia, pentru a salva vieţi!

Între timp, autorităţile nipone au sugerat că este posibilă suspendarea Jocurilor Olimpice, în premieră. 

Canada a anunţat deja că nu îşi va trimite sportivii la Olimpiadă, măsură luată în calcul şi de Australia. 

În Wuhan, unde a izbucnit epidemia, după două luni de izolare totală, viaţa începe să revină la normal. 

Oamenii se întorc la muncă, oraşele se redeschid, dar autorităţile continuă să fie vigilente. 

Imagini devenite virale surprind o echipă care dezinfectează gara din Wuhan. Internauţii s-au grăbit să îi compare cu vânătorii de fantome. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Peste un miliard de oameni, din întreaga lume, în carantină sau izolare din cauza coronavirusului