Antena Meniu Search
x

Cine este bărbatul care a ucis 5 oameni şi a rănit alţi 2, cu un arc cu săgeţi, în Norvegia: era convertit la Islam. Masacrul a durat 34 de minute

Apar noi informaţii despre identitatea bărbatului care a ucis cinci oameni şi a rănit alţi doi, cu un arc cu săgeţi, pe străzile oraşului Kongsberg din Norvegia. Atacatorul ar fi un cetăţean danez de 37 de ani, convertit la islamism, iar aceasta nu ar fi prima sa abatere de la lege. Locuitorii sunt revoltaţi după ce poliţiştilor le-a luat 34 de minute să îl oprească pe bărbatul anchetat pentru terorism.

de Redactia Observator

la 14.10.2021, 14:28

Vezi și

Bărbatul înarmat cu un arc cu săgeţi care a semănat teroare, miercuri seară, în oraşul Kongsberg din Norvegia, a fost prins de poliţişti în scurt timp, dar a reuşit să scape. Rezidenţii oraşului norvegian sunt revoltaţi şi se întreabă de ce a durat 34 de minute ca oamenii legii să îl oprească pe atacator. "Este oribil. Mergea pur şi simplu şi omora oameni la întâmplare, pe străzile noastre", povesteşte Gudoon Hersi, o femeie care se plimba prin cartier în momentul atacului. "Poliţia a pus mâna pe el, apoi l-a pierdut. E înfricoşător să te gândeşti că a fost liber până la 18:47. (...) Este dezgustător."

Cinci oameni au murit, iar alţi doi au fost răniţi grav în ceea ce poliţiştii suspectează că ar fi fost un atac terorist. "Din păcate, pot confirma că sunt cinci oameni uciși și doi răniți. Unul dintre răniți este un polițist care se afla în magazin, în timpul liber. Acum se află în spital, alături de cealaltă persoană rănită", a declarat inspectorul de poliție Øyvind Aas. Acesta nu crede că în atacul din Kongsberg au fost implicate mai multe persoane, pe lângă bărbatul deja arestat.

34 de minute de teroare. Cine este atacatorul din Norvegia?

La un kilometru distanţă de locul măcelului, şi în secţia de poliţie s-a declanşat haosul. Mesajele disperate şi apelurile oamenilor au început să curgă fără oprire începând cu ora 18:13. Martorii au declarat că o persoană trăgea cu un arc cu săgeţi în oameni, în zona centrului istoric. Ora exactă la care primele echipaje au ajuns la faţa locului nu este cunoscută, relatează site-ul local aftenposten.no.

Poliţiştii norvegieni transmit că atacatorul este un bărbat danez, în vârstă de 37 de ani, stabilit în oraşul Kongsberg. Deşi au fost cât pe ce să îl prindă mai devreme, atacatorul a scăpat şi a ajuns în mâinile poliţiei după 34 de minute de teroare, la 18:47. Furia localnicilor se bazează şi pe faptul că, potrivit acestora, durează doar câteva minute ca maşina poliţiei să se deplaseze de la secţie până pe strada atacului. Iar investigaţiile au durat până târziu în noapte, când întregul perimetru a fost verificat şi securizat.

Potrivit Daily Mail, atacatorul s-ar fi convertit la islamism şi ar avea antecedente legale înregistrate în baza de date a poliţiştilor, fiind urmărit pentru înclinaţii radicaliste. Deşi identitatea sa nu a fost dezvăluită până în acest moment, surse apropiate anchetei au declarat că "a fost în contact cu serviciile sanitare norvegiene de mai multe ori".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cine este bărbatul care a ucis 5 oameni şi a rănit alţi 2, cu un arc cu săgeţi, în Norvegia: era convertit la Islam. Masacrul a durat 34 de minute