Oameni în pericol în zonele pârjolite de incendii în Australia
Este stare de urgenţă pe coasta de Est a Australiei, unde armata a fost chemată să ajute la cea mai mare operaţiune de evacuare din istoria regiunii. Sunt mii de oameni în pericol. O parte au fost evacuaţi cu o navă de război şi duşi la loc sigur.
Este stare de urgenţă pe coasta de Est a Australiei, unde armata a fost chemată să ajute la cea mai mare operaţiune de evacuare din istoria regiunii. Sunt mii de oameni în pericol. O parte au fost evacuaţi cu o navă de război şi duşi la loc sigur. Până acum, 19 oameni au murit în incendiile istorice de vegetaţie, iar bilanţul ar putea creşte. Alţi 28 sunt daţi dispăruţi.
Imaginile surprinse pe plaja din Mallacoota, în SV Australiei, par rupte dintr-un film despre apocalipsă.
Aerul este roşu, iar mai multe transportoare amfibie preiau oamenii care au fugit pe plajă ca să se salveze de flăcări. Unii sunt acolo şi de cinci zile.
- Carnagiu pe autostrada A2, în Austria. Pompieri consiliați psihologic, după ce "s-au târât peste cadavre, ca să...
- Oficialii americani cred că e improbabil să se ajungă la un armistiţiu în Ucraina în următoarele luni
- Senatori americani din ambele tabere politice s-au pus de acord: vor cere sancţiuni dacă Rusia blochează...
- Germania exclude redeschiderea gazoductului Nord Stream 2 între Rusia şi Europa. Moscova i-ar fi cerut acest lucru...
- Povestea de viaţă a lui Val Kilmer: "Un om dificil, un actor talentat, dar subestimat". S-a luptat întreaga...
Cu câteva genţi în care şi-au împachetat strictul necesar, familii întregi sunt duse pe rând la o navă militară ce aşteaptă în larg. Uriaşa ambarcaţiune poate adăposti şi o mie de oameni. De patru ori mai mulţi au nevoie de ajutor.
Unii au reuşit să fugă la bordul propriilor maşini. Se roagă ca focul să nu îi ajungă din urmă. Alimentate de vânt, flăcările îşi pot schimba oricând direcţia.
Sunt mii de familii care au pierdut totul. Premierul Scott Morrison a resimţit din plin nemulţumirea lor, ieri, când a vizitat una din zonele mistuite de flăcări. Oamenii îi reproşează modul în care a gestionat situaţia, dar şi că a plecat în vacanţă în Hawaii în plină criză.
O suprafaţă de două ori cât teritoriul Belgiei a ars din septembrie, de când a început sezonul incendiilor. Norul uriaş de fum se vede şi din spaţiu.
Victime neajutorate în calea focului, 500 de milioane de animale sălbatice au murit doar în New South Wales.
O mie de focare ard în toată ţara, iar 200 sunt scăpate de sub control. Sâmbătă sunt aşteptate 46 de grade Celsius.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰