Antena Meniu Search
x

Odesa: Manifestanții proruși au atacat o secție de poliție și eliberează prizonierii

Câteva sute de activiști proruși au atacat o secție de poliție din Odesa. Aceștia au cerut eliberarea suspecților arestați în urma violențelor de zilele trecute

Câteva sute de activiști proruși au atacat o secție de poliție din Odesa. Aceștia au cerut eliberarea suspecților arestați în urma violențelor de zilele trecute

La Odesa, o secţie de poliţie a fost asediată de o mulţime furioasă, opozanţi ai guvernului de la Kiev. Oamenii au reuşit să treacă de porţi şi au vandalizat totul în drumul lor spre cei reţinuţi în ciocnirile violente de vineri.

Decizia eliberării a provocat indignarea poliţiştilor ucraineni, mobilizaţi în stradă, să asigure ordinea. Într-un alt oraş din estul Ucrainei, proruşii au ars drapelul ucrainean şi i-au atacat pe câţiva activişti pro-Kiev, luaţi prizonieri de către noile autorităţi autoproclamate. "Situaţia este extrem de tensionată. Aşa cum tocmai am văzut, bărbaţii sunt târâţi, au fost duşi lângă mulţime, iar, acum, sunt duşi în clădire", a declarat Fergal Keane, corespondent BBC.

Focurile de armă au răsunat şi în Luhansk, unde militarii ucraineni au fost ţinta gloanţelor după ce nu au plecat dintr-o bază temporară, după expirarea ultimatumului dintre separatişti şi Kiev.

Între timp, Casa Sindicatelor din Odesa, unde peste 40 de oameni au murit carbonizaţi într-un incendiu declanşat de cocktailurile Molotov aruncate de proruşi, a devenit altar pentru cei pierduţi în luptă.

Procurorul local a negat că a dispus eliberarea activiştilor reţinuţi şi a deschis o anchetă penală împotriva poliţiştilor care i-au repus în libertate.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Odesa: Manifestanții proruși au atacat o secție de poliție și eliberează prizonierii