Antena Meniu Search
x

Video Odessa, din nou, ţinta ruşilor. Un pod care trece peste estuarul Nistrului a fost distrus într-un atac cu rachete

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îşi concediază doi dintre cei mai apropiaţi colaboratori, pentru că printre subordonaţii lor erau spioni ai Moscovei. Pe front, Rusia continuă atacurile asupra zonelor civile. Au lovit din nou la Odessa, dar şi în est, în Doneţk.

de Redactia Observator

la 18.07.2022, 20:55

Vezi și

Fosta procuroare generală, Irina Venediktova, şi fostul şef al serviciului de securitate, Ivan Bakanov, cu care Zelenski este prieten din copilărie, sunt cei care au fost demişi. Până la invazia Rusiei, amândoi au fost criticaţi pentru că ar fi protejat, în anchete de corupţie, aliaţi ai actualului preşedinte. Acum, însă, au fost daţi afară din alt motiv.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: „Legăturile ieşite la iveală ale unor ofiţeri din forţele de securitate ucrainene cu serviciile speciale ale Rusiei generează îndoieli foarte serioase cu privire la conducătorii acestor forţe (ucrainene).”

Decizia liderului de la Kiev nu este întâmplătoare. Experţii în securitate sunt de părere că ne îndreptăm către o fază critică a războiului. Pentru a pune mâna pe Doneţk, ruşii şi-au intensificat asaltul. Atacă zone civile pentru a semăna teroare printre localnici. În plus, caută acum să distrugă sistemele de rachete pe care Ucraina le-a primit din Occident şi care ţin ofensiva pe loc.

Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministrului rus al Apărării: „Arme de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune, au distrus un depozit cu rachete anti-navă Harpoon, oferite Ucrainei de către țările NATO. Un sistem de lansare și un vehicul de încărcare-transport al lansatoarelor multiple de rachete HIMARS fabricate în SUA au fost distruse în apropierea așezării Krasnoarmiisk din Republica Populară Donețk.”

Pe acelaşi subiect

Odessa, din nou sub asediul rachetelor

În sud, Odessa a fost luată din nou la ţintă. Un nou atac cu rachete au fost lansat azi peste regiunea de la Malul Mării Negre şi a distrus unul dintre podurile care trece peste estuarul Nistrului.

Atacul asupra Odessei a venit la doar câteva ore după ce şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, spunea că speră că se va ajunge la un acord săptămâna acesta pentru a debloca portul, pentru că viaţa a milioane de oameni depinde de asta. Săptămâna trecută s-au făcut primele transporturi de cereale din Ucraina prin Marea Neagră, în timp ce ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu anunţă că aproximativ 3 milioane de tone de cereale au tranzitat până acum România.

Toate speranţele pentru deblocarea exportului de cereale se leagă acum de întâlnirea dintre Vladimir Putin şi Recep Erdogan de mâine, din Iran.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Odessa, din nou, ţinta ruşilor. Un pod care trece peste estuarul Nistrului a fost distrus într-un atac cu rachete