Antena Meniu Search
x

Oferta lui Putin pentru Occident: Depinde de ei. Rusia va continua să lucreze la formarea unei lumi multipolare

Război în Ucraina. Vladimir Putin a lansat marţi o ofertă de dialog Occidentului în materie de securitate şi stabilitate strategică, dar a pledat pentru crearea unei noi ordini mondiale, după ce a fost învestit pentru al cincilea mandat la Kremlin, relatează agenţia EFE.

de Redactia Observator

la 07.05.2024, 15:38

Oferta lui Putin pentru Occident: Depinde de ei, dar Rusia va continua să lucreze la formarea unei lumi multipolare
Oferta lui Putin pentru Occident: Depinde de ei, dar Rusia va continua să lucreze la formarea unei lumi multipolare - Profimedia

"Noi nu respingem dialogul cu ţările occidentale. Depinde de ele (...) Intenţionează să încerce în continuare să frâneze dezvoltarea Rusiei, să continue politica de agresiune şi presiunea care nu a încetat ani la rând împotriva ţării noastre, ori să caute căi de cooperare şi pace?", a spus Putin într-un scurt discurs la ceremonia de învestire desfăşurată la Marele Palat al Kremlinului.

"Am fost şi suntem deschişi consolidării bunelor relaţii cu toate ţările care văd în Rusia un partener fiabil şi onest. Iar aceasta este efectiv majoritatea mondială", a susţinut mai departe preşedintele rus.

El a mai afirmat că dialogul cu Occidentul în materie de securitate şi stabilitate strategică este "posibil", dar a avertizat că acesta nu trebuie să se desfăşoare "de pe o poziţie de forţă", ci "fără aroganţă, vanitate sau excepţionalism, şi numai în condiţii de egalitate, respectând interesele celuilalt".

În acest timp, a mai menţionat Putin, Rusia va continua să lucreze la "formarea unei lumi multipolare şi a unui sistem de securitate echitabil şi indivizibil". De asemenea, liderul de la Kremlin a dat asigurări că securitatea poporului rus este o prioritate pentru el şi a amintit "eroii" campaniei militare din Ucraina.

El a ordonat luni armatei ruse să efectueze exerciţii militare cu simularea folosirii de arme nucleare tactice în Districtul Militar Sud, care include şi regiunile ucrainene anexate, în urma "provocărilor" şi "ameninţărilor" din partea unor oficiali occidentali şi implicării tot mai mari a Occidentului de partea Ucrainei în conflictul cu Rusia

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri externe » Oferta lui Putin pentru Occident: Depinde de ei. Rusia va continua să lucreze la formarea unei lumi multipolare