Antena Meniu Search
x

Olaf Scholz a promis Ucrainei încă un sistem de rachete Patriot. O singură baterie costă peste 1 miliard de dolari

Război în Ucraina. Cancelarul german Olaf Scholz a promis Kievului încă un sistem de apărare aeriană Patriot în iarna care vine, după o întâlnire în Spania cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează dpa.

de Redactia Observator

la 05.10.2023, 22:35

sistem de rachete Patriot
Olaf Scholz a promis Kievului încă un sistem de apărare aeriană Patriot - Profimedia Images

Întărirea apărării aeriene a Ucrainei cu sistemul Patriot "este cel mai necesară în acest moment", a declarat Scholz presei în marja summitului liderilor europeni din Granada.

Potrivit Agerpres, după întâlnire, Zelenski a subliniat importanţa întăririi apărării aeriene a ţării sale înainte de ceea ce se aşteaptă să fie încă o iarnă grea. Ucraina anticipează că rachetele şi dronele ruse se vor abate din nou asupra reţelei sale energetice, notează dpa.

Volodimir Zelenski a mulțumit Germaniei

"Sunt recunoscător pentru sprijinul Germaniei faţă de apărarea libertăţii şi poporului nostru. Acest lucru contribuie de asemenea la apărarea Europei şi valorilor noastre comune", a scris Zelenski pe reţeaua X, fostă Twitter, după întâlnirea cu Scholz.

În aprilie, Germania, Ţările de Jos şi Statele Unite ale Americii i-au livrat fiecare Ucrainei un sistem Patriot, iar în august Germania i-a furnizat alte două lansatoare Patriot, aminteşte dpa.

O singură baterie Patriot recent produsă costă peste 1 miliard de dolari, cu 400 de milioane de dolari pentru sistem şi 690 de milioane de dolari pentru rachetele dintr-o baterie, potrivit think tank-ului Center for Strategic and International Studies.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteți de acord ca evazioniștii sub 1 milion de euro să scape de închisoare dacă dau banii înapoi?

Observator » Stiri externe » Olaf Scholz a promis Ucrainei încă un sistem de rachete Patriot. O singură baterie costă peste 1 miliard de dolari