Antena Meniu Search
x

Olaf Scholz despre pacea din Ucraina: Este "necesar" ca Putin să-și retragă trupele pentru ca negocierile să poată începe

Cancelarul Olaf Scholz a declarat că este "necesar" ca președintele rus Vladimir Putin să înțeleagă că nu va câștiga războiul din Ucraina, astfel încât negocierile pentru încheierea conflictului să poată demara, transmite The Guardian. Liderul guvernului de la Berlin a subliniat ajutorul pe care Kievul îl primește în ceea ce privește aderarea la Uniunea Europeană și a subliniat faptul că planurile de pace vor fi negociate și implementate cu acordul ucrainenilor.

de Redactia Observator

la 06.03.2023, 11:24

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei
Olaf Scholz despre pacea din Ucraina: Este "necesar" ca Putin să-și retragă trupele pentru ca negocierile să poată începe - Profimedia

"Din punctul meu de vedere, este necesar ca Putin să înțeleagă că nu va reuși cu această invazie și cu agresiunea sa imperialistă - că trebuie să-și retragă trupele", a declarat Scholz într-un interviu acordat CNN. "Aceasta este baza discuțiilor."

"Dacă vă uitați la propunerea ucrainenilor, este ușor de înțeles că ei sunt pregătiți pentru pace", a adăugat el. "Trebuie să se facă ceva. Acest lucru trebuie făcut de Putin".

Întrebat dacă se poate ajunge la un acord pentru a pune capăt războiului, inclusiv posibilitatea ca Ucraina să nu recupereze peninsula Crimeea sau părți din regiunea Donbas, Scholz a spus că nu se va lua nicio decizie fără implicarea regimului de la Kiev.

"I-am spus (n.r. Ucrainei) că pot să adere la Uniunea Europeană", a spus cancelarul german. "Ei lucrează pentru a face progrese în toate aspectele care sunt importante pentru acest scop. Cred că ei știu că suntem pregătiți să organizăm un anumit mod de garanții de securitate pentru țară, pe timp de pace, care va veni, dar nu suntem încă în acel punct", a adăugat Scholz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Olaf Scholz despre pacea din Ucraina: Este "necesar" ca Putin să-și retragă trupele pentru ca negocierile să poată începe