Antena Meniu Search
x

Om de afaceri, ridicat de Poliţie din locuinţa sa de lux din Londra. Acuzaţiile aduse bărbatului, un rus extrem de bogat

Un rus bogat, în vârstă de 58 de ani, a fost reținut sub suspiciunea de spălare de bani, conspirație în vederea fraudării Ministerului de Interne englez și conspirație în vederea comiterii de sperjur, potrivit Sky News. Bărbatul a fost ridicat din locuința sa luxoasă din Londra.

De Redactia Observator la 03.12.2022, 16:14
Om de afaceri rus, arestat la Londra
Om de afaceri rus, arestat la Londra - Facebook NCA

Un bogat om de afaceri rus a fost arestat în luxoasa sa locuință din Londra de către poliția care investighează activitatea infracțională a oligarhilor, relatează Mediafax. Bărbatul, în vârstă de 58 de ani, a fost reținut sub suspiciunea de spălare de bani, conspirație în vederea fraudării Ministerului de Interne și conspirație în vederea comiterii de sperjur. Agenția Națională pentru Combaterea Criminalității (NCA) nu a dat numele bărbatului și nici al altor două persoane, care au fost, de asemenea, arestate.

Trei persoane, arestate în Marea Britanie

Un bărbat în vârstă de 35 de ani a fost reținut după ce a fost văzut părăsind clădirea cu o geantă care conținea mii de lire sterline în numerar. El a fost arestat sub suspiciunea de spălare de bani și obstrucționarea unui ofițer. Cea de-a treia persoană - un bărbat de 39 de ani - a fost arestată la domiciliul său din Pimlico, în Londra, pentru infracțiuni precum spălare de bani și conspirație pentru fraudă.

NCA a declarat că aproximativ 50 dintre ofițerii săi din cadrul celulei de combatere a cleptocrației au fost implicați în operațiunea desfășurată la proprietatea de lux a omului de afaceri, unde au fost confiscate mai multe dispozitive digitale și o sumă mare de bani în urma unei percheziții. Graeme Biggar, directorul general al NCA, a declarat: „Celula de combatere a cleptocrației a NCA, înființată abia anul acesta, are un succes semnificativ în investigarea potențialelor activități infracționale ale oligarhilor, ale furnizorilor de servicii profesionale care îi sprijină și le permit și ale celor care au legături cu regimul rus. Vom continua să folosim toate puterile și tacticile pe care le avem la dispoziție pentru a contracara această amenințare”.

Pe acelaşi subiect

Scandal de corupţie la Londra

Toți cei trei bărbați care au fost arestați au fost între timp eliberați pe cauțiune. NCA a declarat că această operațiune a fost cea mai recentă de acest gen care a fost efectuată în cadrul eforturilor sale de a perturba activitățile unor personalități corupte din mediul de afaceri internațional și a celor care le facilitează activitatea. Agenția susține că a obținut aproape 100 de întreruperi - acțiuni care elimină sau reduc o amenințare criminală - împotriva elitelor legate de Putin și a celor care le sprijină. Printre acestea se numără o serie de ordine de înghețare a conturilor (Account Freezing Orders - AFO) asupra conturilor deținute de persoane care au legături strânse cu rușii sancționați.

„De asemenea, celula a investigat și a întreprins acțiuni discrete împotriva unui număr semnificativ de elite care au un impact direct asupra Regatului Unit, precum și vizând rutele mai puțin convenționale utilizate pentru a disimula mișcările de averi semnificative, cum ar fi vânzările de active de mare valoare prin intermediul caselor de licitații", a declarat NCA„Pe plan internațional, activitatea NCA a contribuit la înghețarea a numeroase proprietăți, a opt iahturi și a patru avioane, și continuă să lucreze în colaborare cu Oficiul pentru punerea în aplicare a sancțiunilor financiare pentru a se asigura că și alte active din Regatul Unit sunt înghețate, precum și cu parteneri globali pentru a viza averile ilicite deținute în străinătat”.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Om de afaceri, ridicat de Poliţie din locuinţa sa de lux din Londra. Acuzaţiile aduse bărbatului, un rus extrem de bogat