Antena Meniu Search
x

OMS susţine că vaccinarea împotriva coronavirusului nu ar trebui să fie obligatorie

OMS a declarat că vaccinarea împotriva Covid-19 nu ar trebui să fie obligatorie şi recomandă ca în prima fază să fie vaccinaţi angajaţii din domeniul sănătăţii cu risc crescut de infectare şi cei expuşi unor boli grave sau deces din cauza vârstei.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 07.12.2020, 22:41

OMS susţine că vaccinarea împotriva Covid-19 nu ar trebui făcută obligatorie, decât în ​​circumstanţe profesionale specifice
OMS se opune vaccinării obligatorii împotriva coronavirusului - Profimedia Images
  • OMS se opune vaccinării obligatorii împotriva coronavirusului
  • Primii vaccinaţi ar trebui să fie cei din domeniul sănătăţii şi cei expuşi unor boli grave

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că vaccinarea împotriva Covid-19 nu ar trebui făcută obligatorie, decât în ​​circumstanţe profesionale specifice, notează mediafax.ro, citând surse Le Figaro.

Directorul de urgenţe sanitare al OMS Michael Ryan a menţionat că este necesar să se explice mai bine beneficiile vaccinurilor, în loc să se facă vaccinarea obligatorie în rândul tuturor cetăţenilor.

''Nu cred că obligarea este calea de urmat'', a specificat reprezentantul OMS.

Ce spune directorul OMS

La rândul său, şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut ţărilor care intenţionează să înceapă vaccinarea în viitorul apropiat să ''vaccineze cu prioritate pe cei care au cel mai mult nevoie'', deoarece numărul vaccinurilor va fi limitat la început.

Pe măsură ce numărul dozelor disponibile creşte, OMS recomandă vaccinarea persoanelor ''cu risc mai mare de boli grave din cauza istoricului lor medical şi a grupurilor marginalizate cu risc mai mare'', a adăugat directorul general al OMS.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » OMS susţine că vaccinarea împotriva coronavirusului nu ar trebui să fie obligatorie