Antena Meniu Search
x

Coji de ouă, transformate în opere de artă: Un artist a lucrat trei luni la sculptura de pe un ou

Aruncăm cojile de ou imediat ce pregătim o omletă sau o prăjitură! Însă ceea ce noi considerăm a fi gunoi, alţii văd ca materie primă pentru o operă de artă.

Vezi și

Aruncăm cojile de ou imediat ce pregătim o omletă sau o prăjitură! Însă ceea ce noi considerăm a fi gunoi, alţii văd ca materie primă pentru o operă de artă. Este cazul unui chinez, celebru pentru sculpturile sale în coajă de ou.

De două decenii, Wen Fuliang transformă cojile de ou în opere de artă. 

Când am început să sculptez coji de ouă nu am avut un profesor, deci nu am avut cui să cer ajutorul. Nu aveam nici măcar un manual de instrucţiuni. A trebuit să mă bazez pe intuiţie şi, cu nişte unelte adecvate, să creez modele pe cojile de ou. A fost foarte greu, mărturiseşte artistul.

Însă eforturile sale nu au fost în zadar. Chinezul este unul dintre cei mai apreciaţi sculptori în coajă de ou şi chiar a câştigat un concurs de arte cu îndemânarea sa.

Wen Fuliang, sculptor în coajă de ou

Coaja de ou nu are valoarea jadului sau agatului, însă poate fi transformată în obiect de artă populară. Aceasta nu se bazează pe materie primă scumpă, ci pe tehnicile de sculptură şi grafică. 

Celor care doresc să realizeze asemenea obiecte de artă, Wen Fuliang recomandă ouăle de gâscă, pentru că au coaja mai groasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Coji de ouă, transformate în opere de artă: Un artist a lucrat trei luni la sculptura de pe un ou