Antena Meniu Search
x

Opt românce au fost duse la muncă, la vie, în Italia, cu un avion de mici dimensiuni, privat

Opt românce au fost duse la muncă, la vie, în Italia, cu un avion de mici dimensiuni, privat. Angajatorul lor a încercat să le aducă din România cu un microbuz, dar nu au fost lăsate să intre în Ungaria.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 21.05.2020, 09:56

Români în Italia
Imagine cu caracter ilustrativ - ANSA
  • Avionul, un jet privat, a decolat de la Bolzano, a mers la Cluj și s-a întors cu româncele.
  • Ele nu au putut să intre în Ungaria, pe cale terestră.

Proprietarul unei podgorii din Italia, din apropiere de Bolzano, a închiriat un jet privat de mici dimensiuni pentru a aduce din România opt lucrătoare la via sa. Martin Foradori Hofstaetter spune că acestea îi lucrează via impecabil și nu avea altă soluție să le scoată din România, chiar dacă a plătit o sumă enormă pentru avion, relatează ANSA.

Proprietarul vinăriei J. Hofstätter din Termeno, cunoscută pentru soiurile Pinot Noir și Gewurztraminer, încerca de 14 zile să aducă în Italia opt muncitoare din România fără de care, spune el, nu se poate descurca. "Am încercat să rezolvăm problema în orice mod, dar fără succes. Așa că, după două săptămâni de apeluri telefonice, contacte cu politicieni locali, din Roma și UE, am fost nevoiți să organizăm un zbor privat de la aeroportul Bolzano spre Cluj, să le aduc în Italia. A fost o cheltuială considerabilă și poate și nebunească, dar fără aceaste femei viitorul podgoriilor mele ar fi fost incert.", a adeclarat Martin Foradori Hofstaetter.

El a mai spus că în Germania și Austria procedurile pentru aducerea sezonierilor sunt mult mai simple: „În Germania, procedurile sunt mult mai clare și mai lejere. În Italia, nici măcar nu am putut copia măsurile inteligente implementate de alte țări din UE.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Opt românce au fost duse la muncă, la vie, în Italia, cu un avion de mici dimensiuni, privat