Antena Meniu Search
x

Oraș din Italia, cu zero cazuri de Covid, vinde case cu 1 euro. Oferta vine cu o condiție

Primăria unui oraş din Italia, unde nu a fost înregistrat niciun caz de infectare cu noul coronavirus, vinde case cu 1 euro. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 11.06.2020, 17:48

  • Cinquefrondi este un oraș în regiunea Calabria, în provincia Reggio Calabria, Italia.
  • Edilul speră ca oamenii să vină și să se stabilească aici.

Cinquefrondi, o localitate din regiunea sudică a Calabriei, Italia, a supraviețuit pandemiei și speră ca statutul său, de oraș cu zero cazuri de Covid, să îndulcească atracția oamenilor pentru casele pe care le scoate la vânzare, pentru 1 euro, sau chiar mai puțin.

Primăria orașului a decis această măsură după ce populaţia s-a micşorat dramatic în ultima perioadă.

Edilul Michele Conia speră ca oamenii să vină și să se stabilească aici.

"Găsirea de noi proprietari pentru numeroasele case abandonate pe care le avem este o parte cheie a operațiunii, pe care am lansat-o pentru a readuce la viață zonele părăsite ale orașului", a declarat Conia pentru CNN.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În ciuda faptului că este înconjurat de frumusețea naturală a parcului național Aspromonte și cu vedere atât pe coasta ionică, cât și pe cea tireniană, Cinquefrondi este cicatrizat de locuințele rămase abandoante, spune Conia.

"Am crescut în Germania, unde părinții mei au emigrat, apoi m-am întors să-mi salvez moștenirea. Prea mulți oameni au fugit de aici de-a lungul deceniilor, lăsând în urmă casele goale", a continuat primarul.

Totuşi, primăria a pus şi o condiţie pentru cei care vor să se mute în Cinquefrondi.

Cei care doresc să cumpere case cu 1 euro trebuie să achite o asigurare anuală în valoare de 250 de euro, până la finalizarea lucrărilor de restaurare a locuințelor. Dacă noii proprietari nu reușesc să termine lucrările în trei ani vor fi amendați cu 20.000 de euro.

Cinquefrondi este o comună în regiunea Calabria, în provincia Reggio Calabria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Oraș din Italia, cu zero cazuri de Covid, vinde case cu 1 euro. Oferta vine cu o condiție