Antena Meniu Search
x

Oraşul în care autorităţile au decis să extermine toate veveriţele. Localnicii vor primi cuşti în care să le prindă, urmând să fie eutanasiate

Autoritățile japoneze au decis să estermine veveriţele non-native, care dăunează clădirilor antice și altarelor din lemn și provoacă daune ecosistemului local din orașul Kamakura, scrie Independent.

de Redactia Observator

la 13.12.2023, 18:13

Oraşul în care autorităţile au decis să extermine toate veveriţele. Localnicii vor primi cuşti în care să le prindă, urmând să fie eutanasiate
Oraşul în care autorităţile au decis să extermine toate veveriţele. Localnicii vor primi cuşti în care să le prindă, urmând să fie eutanasiate - Profimedia

Guvernul orașului Kamakura ar vrea să cheltuiască 48.000 de dolari în plus pentru a rezolva problema veverițelor.

Autorităţile plănuiesc să dea cuşti localnicilor pentru a prinde veveriţele

Mai exact, guvernul planuieşte să dea cuști locuitorilor, să pună afișe prin care le cere turiștilor să nu hrănească veverițele și să angajeze specialiști pentru a sacrifica animalele, care sunt cunoscute și sub numele de veverițe formose.

Activiștii de mediu din Kamakura recunosc, de asemenea, amenințarea pe care o reprezintă speciile invazive pentru biodiversitatea Japoniei și au susținut inițiativa de a le elimina.

Pe acelaşi subiect

În prezent, peste 150 de specii de animale și plante sunt considerate invazive în Japonia și sunt enumerate de Ministerul Mediului drept invadatori extratereștri.

În anul 2000, autoritățile locale din Kamakura au încercat să controleze populația de veverițe Formozane prin prinderea și eutanasierea a 69 dintre acestea. Cu toate acestea, în loc să scadă, numărul veverițelor a continuat să crească și a atins un maxim de aproximativ 1.571 în 2018.

În acest an, oficialii prevăd un număr și mai mare, cu 1.533 de veverițe capturate doar în primele opt luni ale anului 2023.

În Kamakura, au fost lipite afişe care informează locuitorii cu privire la daunele provocate de veveriţe

South China Morning Post a raportat că municipalitățile din Peninsula Miura nu au experimentat schimbări notabile, dar rata de creștere în Kamakura a fost neobișnuit de mare, oficialii descriind-o drept "anormală".

În Kamakura au început să apară afișe care informează locuitorii cu privire la daunele provocate de veverițe.

"Par drăguțe, dar fac atât de multe pagube în oraș. A devenit o problemă reală pentru mulți oameni",  a declarat un oficial al orașului Kamakura, citat de SCMP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Oraşul în care autorităţile au decis să extermine toate veveriţele. Localnicii vor primi cuşti în care să le prindă, urmând să fie eutanasiate