Oraşul în care autorităţile au decis să extermine toate veveriţele. Localnicii vor primi cuşti în care să le prindă, urmând să fie eutanasiate
Autoritățile japoneze au decis să estermine veveriţele non-native, care dăunează clădirilor antice și altarelor din lemn și provoacă daune ecosistemului local din orașul Kamakura, scrie Independent.
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Guvernul orașului Kamakura ar vrea să cheltuiască 48.000 de dolari în plus pentru a rezolva problema veverițelor.
Autorităţile plănuiesc să dea cuşti localnicilor pentru a prinde veveriţele
Mai exact, guvernul planuieşte să dea cuști locuitorilor, să pună afișe prin care le cere turiștilor să nu hrănească veverițele și să angajeze specialiști pentru a sacrifica animalele, care sunt cunoscute și sub numele de veverițe formose.
Activiștii de mediu din Kamakura recunosc, de asemenea, amenințarea pe care o reprezintă speciile invazive pentru biodiversitatea Japoniei și au susținut inițiativa de a le elimina.
- Reguli stupide în parcurile din Bucureşti: nu ai voie să păşunezi sau să prinzi veveriţe cu plasa de fluturi
- Oraşul din România în care renii şi oamenii de zăpadă au fost înlocuiţi de animale exotice. Localnicii,...
- Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră şi jumătate de Bucureşti, iar intrarea costă doar...
În prezent, peste 150 de specii de animale și plante sunt considerate invazive în Japonia și sunt enumerate de Ministerul Mediului drept invadatori extratereștri.
În anul 2000, autoritățile locale din Kamakura au încercat să controleze populația de veverițe Formozane prin prinderea și eutanasierea a 69 dintre acestea. Cu toate acestea, în loc să scadă, numărul veverițelor a continuat să crească și a atins un maxim de aproximativ 1.571 în 2018.
În acest an, oficialii prevăd un număr și mai mare, cu 1.533 de veverițe capturate doar în primele opt luni ale anului 2023.
În Kamakura, au fost lipite afişe care informează locuitorii cu privire la daunele provocate de veveriţe
South China Morning Post a raportat că municipalitățile din Peninsula Miura nu au experimentat schimbări notabile, dar rata de creștere în Kamakura a fost neobișnuit de mare, oficialii descriind-o drept "anormală".
În Kamakura au început să apară afișe care informează locuitorii cu privire la daunele provocate de veverițe.
"Par drăguțe, dar fac atât de multe pagube în oraș. A devenit o problemă reală pentru mulți oameni", a declarat un oficial al orașului Kamakura, citat de SCMP.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰