Antena Meniu Search
x

Orfanii epidemiei Ebola

Numărul de persoane infectate cu Ebola începe, treptat, să scadă. Dar epidemia care a ucis deja aproape opt mii de oameni va lăsa în urmă o catastrofă umanitară.

Vezi și

Numărul de persoane infectate cu Ebola începe, treptat, să scadă. Dar epidemia care a ucis deja aproape opt mii de oameni va lăsa în urmă o catastrofă umanitară. 

Liberia este una din ţările vest-africane cel mai greu lovite de virusul Ebola. Echipa CNN a întâlnit, aici, un bărbat care are grijă de 23 de copii şi adolescenţi din familia sa, rămaşi fără părinţi în urma epidemiei ucigaşe.

Abraham este şofer de taxi, dar de multă vreme nu mai găseşte de lucru. Să pună hrană pe masă pentru orfanii de care are grijă e o provocare tot mai grea de la o zi la alta. Iar în această ţară săracă, organizaţiile umanitare locale nu sunt în măsură să-l ajute.

Dar, în urma reportajului difuzat de CNN, soarta copiilor africani ai căror părinţi au fost răpuşi de epidemie a intrat în atenţia unui cuplu din Statele Unite. Cei doi ar fi vrut să adopte un copil, dar Liberia a instituit un moratoriu al adopţiilor, aşa că s-au hotărât să-i ajute altfel pe orfani. Au colectat haine, jucării şi tot felul de alte bunuri pe care le vor trimite în Africa. 

Acţiunea noastră de colectare este, probabil, un lucru mărunt faţă de necesităţile lor, dar am avut, totuşi, succes şi abia aşteptăm să putem trimite ajutoarele acolo, pentru ei. ONU estimează că, în urma epidemiei, peste un milion de oameni sunt ameninţaţi de foamete în africa de vest.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Orfanii epidemiei Ebola