Antena Meniu Search
x

Organizaţia islamistă Hezbollah a lansat rachetele trase din Siria spre Israel

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah este responsabilă de atacul cu rachete lansat marţi din Siria spre zona israeliană a Înălţimilor Golan

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah este responsabilă de atacul cu rachete lansat marţi din Siria spre zona israeliană a Înălţimilor Golan

"Mişcarea Hezbollah a lansat două obuze de calibrul 107 mm", a spus oficialul militar israelian, sub protecţia anonimatului.

Israelul a anunţat că "regimul de la Damasc este responsabil de orice atac lansat de pe teritoriul sirian".

Două rachete au fost lansate marţi, din Siria, spre zona israeliană a Înălţimilor Golan, armata israelienă ripostând atacului. Armata israeliană a confirmat incidentul, precizând că a lansat 20 de obuze spre poziţiile militare de unde fuseseră trase rachetele.

Incidentele nu s-au soldat cu victime sau daune de partea israeliană. Armata israeliană a dispus evacuarea a circa 1.000 de turişti care se aflau într-o staţiune de schi de pe Muntele Hermon, staţiunea fiind închisă până la stabilizarea situaţiei.

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah a trimis mii de combatanţi pentru a ajuta regimul de la Damasc în conflictul cu insurgenţii şi cu grupuri teroriste.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Organizaţia islamistă Hezbollah a lansat rachetele trase din Siria spre Israel