Antena Meniu Search
x

Organizaţia Mondială a Sănătăţii acuză guvernele că nu iau măsurile necesare pentru a stopa răspândirea coronavirusului

Revenirea la vechea normalitate este un vis îndepărtat. Organizaţia Mondială a Sănătăţii acuză guvernele că nu iau măsurile necesare pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

de Redactia Observator

la 14.07.2020, 10:57

Vezi și
  • Coronavirusul a infectat peste 13 milioane de oameni la nivel global.
  • Mai mult de un milion au fost raportaţi în ultimele cinci zile.

Directorul organizaţiei susţine că situaţia se va înrăutăţi dacă virusul ucigaş nu este tratat ca inamicul public număr unu. Situaţia cea mai gravă rămâne pe teritoriul american, unde Casa Alba e în război cu experţii medicali.

Coronavirusul a infectat peste 13 milioane de oameni la nivel global, dintre care mai mult de un milion au fost raportaţi în ultimele cinci zile. Pusă în faţa acestui bilanţ negru, Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere măsuri stricte pentru a fi încetinită răspândirea.

Tedros A. Ghebreyesus, director general OMS: Dacă guvernele nu comunică în mod clar cu cetăţenii şi nu stabilesc o strategie completă bazată pe suprimarea transmisiei şi salvarea vieţilor, situaţia se va înrăutăţi şi va deveni din ce în ce mai gravă.

În Statele Unite, Casa Albă continuă însă războiul cu experţii medicali. Epidemiologul şef Anthony Fauci este acuzat de consilierii lui Trump că ar fi făcut o serie de greşeli în gestionarea crizei.

Fauci susţine că numărul de cazuri este mai important ca rata mortalităţii când vine vorba de redeschiderea economiei.

Donald Trump, presedinte SUA: Am o relaţie foarte bună cu doctorul Fauci. Mi se pare o persoană foarte bună, dar nu sunt mereu de acord cu el.

Florida, Texas şi California se află în mijlocului focarului din Statele Unite, iar autorităţiile reintroduc restricţii.

Gavin Newsom, guvernator California: Închidem, din nou, la nivelul statului restaurantele, cramele, cinematografele, parcurile de distracţii, grădinile zoologice, sălile de jocuri şi barurile

Pandemia a lovit şi ambasada României din Washington, unde unul dintre angajaţi a fost infectat.

Românii sunt expuşi riscului şi în Catalonia, după ce instanţa Supremă regională a anulat măsurile de izolare impuse oraşului Lleida, în care locuisec sute de muncitori sezonieri.

Apariţia noilor focare aduce noi restricţii şi în Marea Britanie. Din 24 iulie, masca de protecţie va fi obligatorie în magazine, iar cei care vor refuza să o poarte riscă o amendă de 100 de lire sterline.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Organizaţia Mondială a Sănătăţii acuză guvernele că nu iau măsurile necesare pentru a stopa răspândirea coronavirusului