Antena Meniu Search
x

Ospăț de Paște pentru săracii din Grecia

După ani de criză şi austeritate, pentru mulţi greci sărbătoarea Paştelui a fost foarte săracă. Dar guvernul şi în special armata le-au venit în ajutor

Vezi și

După ani de criză şi austeritate, pentru mulţi greci sărbătoarea Paştelui a fost foarte săracă. Dar guvernul şi în special armata le-au venit în ajutor

O bază militară de la periferia Atenei a devenit scena unui adevărat ospăţ pentru cei nevoiaşi,care au fost trataţi cu miel fript şi, bineînţeles, cu ouă roşii.

Mii de oameni au stat răbdători la rând pentru mâncărurile tradiţionale de Paşte oferite de bucătarii armatei. Cu salariile şi pensiile tăiate sau, pur şi simplu şomeri, mulţi greci se pregăteau să petreacă cea mai importantă sărbătoare ortodoxă cu masa goală. Dar armata a vrut să arate că-i poate apăra pe cetăţeni nu doar de eventualii duşmani din afară ci şi de foame. Cel puţin pentru o zi.

Câţiva miei la proţap i-au făcut pe nevoiaşi să uite de necazuri, măcar în ziua de Paşte. Atmosfera a fost atât de plăcută încât unii din cei prezenţi au început chiar să danseze.

Alţii, mai ales familiile cu copii, s-au bucurat în tăcere, de generozitatea militarilor, cărora le-au mulţumit pentru iniţiativa lor.

Guvernul lui Alexis Tsipras a venit la putere după ce a promis să-i ajute pe săraci şi pe cei loviţi de criză. Dar mai mult decât asemenea gesturi, aproape simbolice, nu poate face: trezoreria ţării este aproape goală, iar finanţatorii străini nu se grăbesc să-l ajute cât timp nu promite să continue reformele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Ospăț de Paște pentru săracii din Grecia