Antena Meniu Search
x

OZN în Chile! Forțele Navale publică IMAGINI INEXPLICABILE, filmate de doi ofițeri de marină (VIDEO)

Imagini incredibile cu un Obiect Zburător Neidentificat (OZN), surprinse de militari ai Forțelor Navale din Chile tocmai au fost declasificate. Misterul care învăluie acest incident petrecut în urmă cu doi ani năucește ufologii din întreaga lume, iar autoritățile par incapabile să dea o explicație fenomenului. 

- YouTube

Imagini incredibile cu un Obiect Zburător Neidentificat (OZN), surprinse de militari ai Forțelor Navale din Chile tocmai au fost declasificate. Misterul care învăluie acest incident petrecut în urmă cu doi ani năucește ufologii din întreaga lume, iar autoritățile par incapabile să dea o explicație fenomenului. 

Investigația a durat doi ani și a fost efectuată de CEFAA, agenția guvernamentală chiliană care investighează „fenomenele aeriene neidentificate ”.

Niciunul dintre experții agenției nu a putut explica ce anume este obiectul surprins cu camera de filmat dintr-un elicopter de cei doi ofițeri de marină experimentați.

Ce s-a întâmplat

Pe acelaşi subiect

Incidentul s-a produs pe 11 noiembrie 2014. Un elicopter militar chilian (Airbus Cougar AS-532) executa o misiune de rutină pe timp de zi pe linia țărmului, la vest de capitala Santiago. La bord se aflau pilotul, un căpitan de marină cu mulți ani de experiență, și un tehnician care testa o cameră video.

Aparatul zbura la altitudinea de aproximativ 1.370 de metri, într-o zi senină, cu vizibilitate maximă pe orizontală, iar temperatura afară era de 10 grade Celsius. Era un strat de nori la peste 3.000 de metri înălțime, iar aparatul zbura cu viteza de 244 de kilometri pe oră.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La ora 13:52, în timp ce filma terenul, tehnicianul a observat un obiect ciudat zburând spre partea stângă, peste ocean. Imediat, ambii militari l-au putut vedea cu ochiul liber. 

Tehnicianul a îndreptat camera spre obiect și a început să îl filmeze în infraroșu timp de 10 minute. În imagini se vede cum OZN-ul eliberează în atmosferă o substanță necunoscută, cu o temperatură extrem de ridicată.

Imediat, pilotul a contactat două stații radar. Niciuna nu a văzut obiectul pe radar, cu toate că ambele au detectat cu ușurință elicopterul, iar obiectul se  afla cu certitudine în raza lor de acțiune.

via GIPHY

Nici radarul de la bordul elicopterului și nici cel cu care era dotată camera de filmat nu au detectat obiectul.

Ofițerul a oprit camera când obiectul a dispărut în nori, iar echipa a trebuit să se întoarcă la bază.

Marina militară a predat înregistrarea CEFAA, dar, după doi ani de investigații, experții nu pot explica ce anume s-a întâmplat în ziua de 11 noiembrie 2014. 

Ca parte a anchetei, mai multe agenții au fost contactate pentru a verifica dacă sateliții pot oferi date legate de incident. Nu a fost cazul.

Materialul filmat a fost studiat de astrofizicieni, ingineri aeronautici și analiști de imagine. Nimeni nu a putut da vreo informație certă despre obiectul filmat de cei doi ofițeri de marină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » OZN în Chile! Forțele Navale publică IMAGINI INEXPLICABILE, filmate de doi ofițeri de marină (VIDEO)