Antena Meniu Search
x

Foto Până la 20.000 de metri cubi de nisip trebuie îndepărtaţi din Canalul Suez pentru eliberarea navei blocate încă de marți, potrivit autorităților

Până la 20.000 de metri cubi de nisip din Canalul Suez trebuie să fie îndepărtați pentru a elibera gigantica navă care transporta containere, blocată acolo de marți, potrivit autorităților locale.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 26.03.2021, 14:02

Vezi și
  • O nouă zi în care Canalul Suez rămâne blocat
  • Autorităţile locale susţin că ar trebui îndepărtaţi până la 20.000 de metri cubi de nisip

Nava de mari dimensiuni care transporta containere a eşuat în Canalul Suez, după ce a fost prinsă de vânturile puternice, dar și de o furtună de nisip care a provocat vizibilitatea redusă. Astfel, a rămas blocată una dintre cele mai aglomerate căi navigabile din lume, determinând eforturi uriaşe de eliberare, inclusiv utilizarea a nouă remorchere și patru excavatoare pe malul canalului.

Conform autorităţilor, se pare că trebuie scoşi între 15.000 și 20.000 de metri cubi de nisip pentru a ajunge la o adâncime de 12 până la 16 metri. Acest lucru ar putea permite navei să plutească, a declarat joi SCA. 

Mutarea navei, o operaţiune extrem de dificilă 

SCA a adăugat că a discutat despre opțiunea de a muta barca, care măsoară 400 metri lungime și 59 de metri lăţime, prin dragarea zonei din jurul ei. Un oficial a declarat miercuri că reflotarea masivei nave este ''tehnic foarte complicată'' și ar putea dura zile.

Pe acelaşi subiect

O echipă de salvatori experți, formată din olandezul Smit Salvage și japoneza Nippon Salvage, care au lucrat în mai multe operațiuni de profil în trecut, au fost numiți pentru a ajuta Autoritatea Canalului Suez să refloteze nava, a declarat compania charter Evergreen Marine într-un comunicat, potrivit CNN

Dar fiecare zi care trece reprezintă un cost ridicat pentru companiile și țările al căror comerț a fost ţinut pe loc de blocaj. Aproximativ 12% din volumul comerțului mondial trece prin Canalul Suez și, de obicei, gestionează aproximativ 10 miliarde de dolari pe zi, calculând valoarea mărfurilor. 

Experții își fac griji că, dacă nava nu va fi eliberată în curând, incidentul ar putea avea impact asupra pieței petrolului, a tarifelor de transport maritim și a containerelor, ducând la o creștere a costului produselor de zi cu zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Până la 20.000 de metri cubi de nisip trebuie îndepărtaţi din Canalul Suez pentru eliberarea navei blocate încă de marți, potrivit autorităților