Antena Meniu Search
x

Video Canalul Suez a fost blocat complet, după ce o navă de mari dimensiuni a eşuat. Transportul maritim internaţional, dat peste cap

Canalul Suez din Egipt a fost blocat de o navă de mari dimensiuni care transporta containere. Aceasta a eşuat după pierderea controlului, provocând un blocaj al navelor de marfă în regiune.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 24.03.2021, 09:50

Transportul maritim internaţional, dat peste cap
Canalul Suez a fost blocat complet după ce o navă-container de mari dimensiuni a eşuat - YouTube
  • O navă care a eşuat a blocat traficul maritim
  • Canalul Suez este o rută vitală pentru comerţul internaţional

Canalul Suez, o rută vitală pentru comerţul internaţional, a fost complet blocat după ce o navă de mari dimensiuni, care transporta containere, a eșuat. Autorităţile locale au trimis remorchere pentru a ajuta la mutarea navei de 400 de metri lungime și 59 de metri lățime, dar există temeri că ar putea rămâne prinsă în respectivul loc pentru zile întregi.

Incidentul s-a produs chiar la nord de portul Suez, marți dimineaţă. Calea navigabilă leagă Marea Mediterană de Marea Roșie, oferind cea mai scurtă legătură maritimă între Asia și Europa.

Nava, înregistrată în Panama, se îndrepta spre orașul port Rotterdam din Olanda. Aceasta transporta containere din China și trecea spre nord, prin canal, în drumul său spre Marea Mediterană. Construită în 2018 și operată de compania taiwaneză de transport Evergreen Marine, nava a euşuat și s-a așezat lateral peste calea navigabilă, blocând calea altor zeci de nave care sunt acum prinse în linie, de ambele direcții.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Operatorul navei a declarat că ''nava a eșuat după ce a fost lovită de o rafală puternică de vânt''. O fotografie postată marți pe Instagram, preluată de la bordul unei alte nave de marfă - Maersk Denver - arată cum nava blochează calea navigabilă. 

Incidentul ar putea avea implicaţii majore

Sal Mercogliano, istoric maritim, a declarat pentru BBC că astfel de incidente sunt rare, dar ar putea avea ''ramificații uriașe pentru comerțul global''. "Aceasta este cea mai mare navă care s-a prins vreodată în Canalul Suez. Dacă nu sunt în stare să o elibereze, vor trebui să înceapă să scoată marfa"

Operațiunea de mutare a navei, care ar putea include îndepărtarea unor cantități mari de nisip din zonele în care aceasta este prinsă, poate dura zile, potrivit bbc.com, citând un oficial de la Autoritatea Canalului Suez.

În 2015, guvernul egiptean a deschis o extindere majoră a canalului, care a adâncit căile navigabile principale și a oferit navelor un canal de 35 de kilometri paralel cu acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Canalul Suez a fost blocat complet, după ce o navă de mari dimensiuni a eşuat. Transportul maritim internaţional, dat peste cap