Antena Meniu Search
x

Panică în Parlamentul European. Politicienii, avertizați prin SMS să nu bea din sticle cu apă contaminată. Oficial: "Bine că m-am limitat la vin"

Membrii Parlamentului European de la Strasbourg au fost avertizaţi joi să nu bea apă din sticlele distribuite în interiorul hemiciclului, după ce câteva persoane s-au îmbolnăvit din cauza unei presupuse contaminări, relatează Politico într-un articol cu supratitlul "Watergate".

de Redactia Observator

la 14.12.2023, 15:59

Panică în Parlamentul European. Politicienii, avertizați prin SMS să nu bea din sticle cu apă contaminată. "Bine că m-am limitat la vin", a glumit un oficial
Panică în Parlamentul European. Politicienii, avertizați prin SMS să nu bea din sticle cu apă contaminată. "Bine că m-am limitat la vin", a glumit un oficial - Shutterstock

"Sunteţi rugaţi să nu beţi din nicio sticlă de apă din incinta PE din Strasbourg", se arată într-un SMS de urgenţă trimis miilor de angajaţi şi politicieni. SMS-ul indică şi un număr medical de urgenţă de contactat "în caz de expunere" şi precizează că sticlele au fost distribuite joi şi în birourile preşedintei Roberta Metsola.

Autoritățile franceze, informate despre incident

Serviciul de presă al Parlamentului European a precizat că au fost informate autorităţile franceze. "Verificările corespunzătoare sunt în curs de desfăşurare", a transmis serviciul de presă. "Mesajul de precauţie a fost trimis ca parte a datoriei de a avea grijă de instituţie", adaugă biroul de presă.

"Bine că m-am limitat la vin", a glumit un oficial

Un oficial al UE a declarat că mai multe persoane s-au îmbolnăvit, după ce au băut apă îmbuteliată posibil dintr-o sticlă de sticlă prost spălată, dar între timp s-au făcut bine. "Bine că m-am limitat la vin", a glumit un oficial UE.

Clădirea din Strasbourg are de mult timp o problemă cu siguranţa apei potabile, dar în mod normal este vorba de apa de la robinete. În 2021, fostul preşedinte al Parlamentului, David Sassoli, între timp decedat, a minimalizat ideea că ar fi contractat legioneloza de care suferea de la apa din clădirea instituţiei din Strasbourg.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Panică în Parlamentul European. Politicienii, avertizați prin SMS să nu bea din sticle cu apă contaminată. Oficial: "Bine că m-am limitat la vin"