Antena Meniu Search
x

Video Papa Francisc a împlinit 87 de ani. Suveranul pontif şi-a sărbătorit ziua alături de 200 de familii nevoiaşe

Papa Francisc a împlinit ieri 87 de ani. Conform tradiţiei, evenimentul festiv organizat în cinstea zilei sale de naștere a inclus momente artistice susţinute de copii şi un scurt spectacol de circ, urmat de o gustare şi de servirea unui tort. 

de Redactia Observator

la 18.12.2023, 09:01

Vezi și

De ziua lui, Papa nu a petrecut de unul singur. Alături de el au fost 200 de familii. Deşi se apropie de 90 de ani, suveranul pontif pare să se menţină în formă. Papa a fost înconjurat de mai mulţi copii care i-au dăruit flori, şi, i-au făcut cadou şi un tort. Nu a lipsit nici tradiţionalul la mulţi ani. 

Copiii l-au ajutat pe Papa Francisc să marcheze împlinirea vârstei de 87 de ani

Cei mici se află în grija unei clinici care oferă sprijin mamelor și copiilor fără posibiltăţi. Deşi a fost un an cu probleme în ceea ce priveşte sănătatea, pe alte planuri, anul se încheie pentru Papă cu bine, 2023 marcând eforturi semnificative pentru Biserica Catolică. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De mai multe ori în acest an, papa a fost nevoit să anuleze evenimente mari din cauza problemelor de sănătate. Recent, o bronșită acută l-a forțat să lipsească de la summitul ONU privind schimbările climatice, din Dubai. Papa a mai fost fost spitalizat în iunie, timp de nouă zile, după ce a fost operat de hernie abdominală. În tinereţea sa, suveranului pontif i s-a îndepărtat o parte dintr-un plămân și, pare să fie din ce în ce mai predispus la probleme respiratorii. 

Problemele din ultimul an au ridicat semne de întrebare cu privire la viitorul său ca papă. Totuşi, suveranul pontif nu a dat semne că plănuiește să plece prea curând de la Sfântul Scaun. 

Carilia Celesti: Îi doresc Papei să rămână sănătos mult timp de acum încolo. Trebuie să conducă în continuare Biserica Catolică, care are nevoie de el.

Născut în Argentina, Papa Francisc este cel de-al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc a împlinit 87 de ani. Suveranul pontif şi-a sărbătorit ziua alături de 200 de familii nevoiaşe