Antena Meniu Search
x

Papa Francisc a ingenunchiat in fata unui roman

Experienta unica si emotionanta pentru un tanar roman dintr-o inchisoare din Italia. Papa Francisc a ingenunchiat in fata lui, i-a spalat si sarutat picioarele, intr-un ritual indeplinit an de an in Joia Mare. Pentru ceremonie, Papa a mers la o inchisoare pentru minori.

Vezi și

Si, in premiera, s-a plecat si in fata a doua femei. Una dintre ele, musulmana.

Tanarul plin de tatuaje, inclusiv pe gat, este romanul ales sa ia parte la ceremonialul spalarii picioarelor. Pentru ca este minor, nu ii putem vedea chipul, dar lui Chirila i-au dat lacrimile cand Papa Francisc a ingenunchiat in dreptul lui. Romanul inchis pentru talharile le-a marturisit reporterilor ca astepta vizita Papei cu aceeasi emotie cu care si-ar fi asteptat parintii.

Este exemplul pe care ni-L da Domnul. El, cel mai important, a spalat picioarele altora! Pentru ca acela dintre noi care este mai inalt trebuie sa se puna in slujba celorlalti”, a spus Papa Francisc.

12 tineri de 12 nationalitati au fost spalati si sarutati de Papa. In premiera, si 2 femei, dintre care una de religie musulmana.

Azi, in Vinerea Marea a catolicilor, Suveranul Pontif a oficiat slujba traditionala la Vatican. Credinciosi din intreaga lume au refacut Drumul Crucii.

In Filipine, zeci de oameni s-au batut chiar in cuie, pe cruci de lemn, ca sa isi arate credinta in Mantuitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc a ingenunchiat in fata unui roman