Antena Meniu Search
x

Video Papa Francisc, călătorie apostolică în Congo şi Sudanul de Sud: ''Când l-a văzut pe Papa, am văzut întruchiparea păcii şi am plâns''

Papa Francisc este vizită apostolică în Africa. Până pe 5 februarie, va vizita Congo şi Sudanul de Sud, în încercarea de a transmite un mesaj de pace în cele două ţări puternic afectate de violenţă. Vizita fusese programată anul trecut, însă starea de sănătate precară a Papei a amânat totul. Prima oprire a fost în capitala Congo, Kinshasa, unde va sta până pe 3 februarie, când va pleca în Sudanul de Sud. Înainte de îmbarcare, pontiful s-a rugat la monumentul dedicat celor treisprezece piloți italieni din contingentul Națiunilor Unite uciși în Congo pe 11 noiembrie 1961.

de Redactia Observator

la 01.02.2023, 07:40

Vezi și

Cea de-a 40-a călătorie apostolică internaţională a pontificatului a început în capitala Republicii Democrate Congo, Kinshasa. Străzile capitalei s-au umplut de oameni copleşiţi de emoţie că-l văd pe Suveranul Pontif.

"Când l-a văzut pe Papa, am văzut întruchiparea păcii şi am plâns, dar nu pentru toată suferinţa simţită de ţara noastră, ci pentru bucuria de a-l vedea pe Tatăl nostru, pe Tatăl care vine cu soluţii. Soluţii pentru noi, pentru congregaţii, pentru instituţii, pentru toată lumea. Papa a adus pacea!''

Papa Francisc îi condamnă pe cei care exploatează țările africane

La Palatul Naţiunii din Kinshasa a fost organizată o ceremonie de bun-venit. Papa Francisc a stat alături de preşedintele ţării, Félix Tshisekedi, şi alţi oficiali de rang înalt. Mai apoi, pontiful a ţinut un prim discurs în cadrul întâlnirii cu reprezentanții societății civile și membrii Corpului Diplomatic. A condamnat gândirea celor care care cred că ţările africane trebuie să fie în continuare exploatate.

Papa Francisc: Otrava lăcomiei a mânjit diamantele cu sânge. Asta este o tragedie în faţa căreia lumea avansată din punct de vedere economic închide ochii, urechile şi gura. Ţara aceasta, dar şi continentul acesta merită să fie respectate şi ascultate. Merită să aibă spaţiu şi să primească atenţie! Luaţi mâna de pe Republica Democrată Congo! Luaţi mâna de pe Africa!

Papa va ţine Sfânta Liturghie pe aeroportul din oraş, iar după-amiază are întâlniri la sediul nunțiaturii apostolice. Pe data de 3 februarie, va pleca către Sudanul de Sud.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc, călătorie apostolică în Congo şi Sudanul de Sud: ''Când l-a văzut pe Papa, am văzut întruchiparea păcii şi am plâns''