Antena Meniu Search
x

Papa Francisc cere abolirea pedepsei cu moartea: "Îi îndemn pe toţi oamenii de bună-credinţă să se mobilizeze"

Papa Francisc şi-a reînnoit luni apelul privind abolirea pedepsei cu moartea, cu ocazia Zilei mondiale împotriva pedepsei capitale, informează AFP.

de Redactia Observator

la 10.10.2022, 17:47

Papa Francisc
Papa Francisc şi-a reînnoit apelul privind abolirea pedepsei cu moartea - Profimedia

"Îi îndemn pe toţi oamenii de bună-credinţă să se mobilizeze pentru abolirea pedepsei cu moartea în lumea întreagă", a scris suveranul pontif în mai multe limbi pe conturile sale de Twitter, care sunt urmărite de aproape 50 de milioane de persoane.

Papa Francisc, apel pentru abolirea pedepsei cu moartea

"Societatea poate să combată crima fără să îi priveze definitiv pe autorii ei de posibilitatea de a se izbăvi", a adăugat papa Francisc, care îşi reînnoieşte cu regularitate apelurile împotriva pedepsei capitale.

La sfârşitul anului 2021, 108 ţări aveau abolită pedeapsa cu moartea prin lege, indiferent de crima comisă, potrivit organizaţiei Amnesty International, relatează agerpres.ro. De asemenea, peste 140 de ţări o aveau abolită de drept sau de facto, reprezentând aproape trei sferturi din statele lumii. Cel puţin 579 de persoane au fost executate în anul 2021 în 18 ţări, potrivit celui mai recent raport al Amnesty International, publicat în luna mai, din care mai mult de jumătate în Iran.

Printre ultimele ţări care au renunţat recent la aplicarea pedepsei capitale se află Guineea Ecuatorială, Malawi, Kazahstan şi Sierra Leone.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc cere abolirea pedepsei cu moartea: "Îi îndemn pe toţi oamenii de bună-credinţă să se mobilizeze"