Papa Francisc sprijină căsătoriile civile între persoanele de acelaşi sex

De Redactia Observator.
Publicat: 22.10.2020, 19:48.
Actualizat: 23.10.2020, 00:36

"Persoanele gay sunt fiii lui Dumnezeu şi au dreptul la o familie", e declaraţia cu care Papa Francis a surprins pe toată lumea. Practic, Suveranul Pontif şi-a oferit binecuvântarea pentru căsătoriile civile între persoanele de acelaşi sex. Declaraţia Papei contrazice linia adoptată de Biserica Catolică. Aceasta vede homosexualitatea ca fiind un păcat.

Din 2013 când a preluat pontificatul de la Benedict al XVI-lea, Papa Francisc s-a prezentat drept un reformator. A recunoscut şi condamnat deschis abuzurile sexuale din sânul Bisericii pe care o conduce şi a arătat, nu o dată, apropiere faţă de comunitatea gay, un subiect tabu.

În documentarul "Francesco", Papa rememorează o scrisoare primită de la un credincios homosexual. Andrea Rubera i-a scris că a adoptat trei copii şi vrea să îi crească în spiritul religiei catolice.

Andrea Rubera: Eu am început să plâng. E ceva legat de el, mă emoţionez şi acum, este ceva ce ne leagă deşi nu ştiu ce.

Evgeny Afineevsky, regizorul filmului: Papa nu discută în film doctrina Bisericii, nu încearcă să schimbe doctrina, subliniază că oamenii nu trebuie să fie discriminaţi şi comunitatea gay are aceleaşi drepturi ca toţi ceilalţi.

În 2015, în vizită la Washington, Papa s-a întâlnit cu un fost elev al său şi iubitul acestuia. Doi ani mai devreme, la bordul avionului papal, în drum spre Brazilia, a făcut o declaraţie care a făcut vâlvă în întreaga lume.

Papa: Dacă o persoană gay îl caută pe Dumnezeu şi are sufletul curat, cine sunt eu să-l judec?!

În documentarul "Francesco", Papa vorbeşte în premieră atât de răspicat despre drepturile persoanelor gay. Fără a aminti însă de căsătorie. Filmul a fost proiectat în cadrul festivalului de la Roma.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Sergiu, tatăl călăreț, spune adevărul, după ce a vândut casa din donațiile de la Cătălin Moroșanu! De ce a fost nevoit să ia această decizie
spynews.ro
Mii de militari și polițiști mobilizați, de urgență, lângă București
gandul.ro
`Ne bucurăm să te vedem, boss!` Ion Țiriac, cu un discurs genial în spaniolă, i-a lăsat mască pe oficialii turneului din Barcelona | VIDEO
prosport.ro
A ajuns acasă mai devreme și și-a surprins soția în baie. Când a deschis ușa a încremenit. Ce făcea femeia, fără ca el să știe
redactia.ro
A depășit perioada grea din viața lui, iar acum a devenit tată. Cum arată soția actorului din Home Alone
CaTine.ro
Thalia într-o ipostază inedită. Fotografia care i-a distrat pe fani
tvhappy.ro
La ce cascadorii sunt supuși pacienții, ca să fie urcați cu targa în TIR-urile ATI. IMAGINEA ANULUI
libertatea.ro
Acuzații șocante făcute de un jucător cotat de Dinamo la 4 milioane de euro: „Se dădea la mămicile jucătorilor!”
GSP
”Unde dai și unde crapă!” Șapte muzicieni americani fac furori peste Ocean cu folclor românesc
money.ro
Gigi Becali, război total cu o femeie pentru 1.800 de euro. Decizia care l-a înfuriat pe omul de afaceri
as.ro
Tatăl unei vedete din România, eliberat din închisoare după ce 11 ani a fost urmărit de poliţie pentru trafic de droguri de mare risc
as.ro
Vedeta care se zbate între viață și moarte. A ajuns să fie desfigurată: "Chipul meu frumos a fost mutilat"
as.ro