Antena Meniu Search
x

Papa Francisc sprijină căsătoriile civile între persoanele de acelaşi sex

"Persoanele gay sunt fiii lui Dumnezeu şi au dreptul la o familie", e declaraţia cu care Papa Francis a surprins pe toată lumea. Practic, Suveranul Pontif şi-a oferit binecuvântarea pentru căsătoriile civile între persoanele de acelaşi sex. Declaraţia Papei contrazice linia adoptată de Biserica Catolică. Aceasta vede homosexualitatea ca fiind un păcat.

de Redactia Observator

la 23.10.2020, 00:36

Vezi și

Din 2013 când a preluat pontificatul de la Benedict al XVI-lea, Papa Francisc s-a prezentat drept un reformator. A recunoscut şi condamnat deschis abuzurile sexuale din sânul Bisericii pe care o conduce şi a arătat, nu o dată, apropiere faţă de comunitatea gay, un subiect tabu.

În documentarul "Francesco", Papa rememorează o scrisoare primită de la un credincios homosexual. Andrea Rubera i-a scris că a adoptat trei copii şi vrea să îi crească în spiritul religiei catolice.

Andrea Rubera: Eu am început să plâng. E ceva legat de el, mă emoţionez şi acum, este ceva ce ne leagă deşi nu ştiu ce.

Evgeny Afineevsky, regizorul filmului: Papa nu discută în film doctrina Bisericii, nu încearcă să schimbe doctrina, subliniază că oamenii nu trebuie să fie discriminaţi şi comunitatea gay are aceleaşi drepturi ca toţi ceilalţi.

În 2015, în vizită la Washington, Papa s-a întâlnit cu un fost elev al său şi iubitul acestuia. Doi ani mai devreme, la bordul avionului papal, în drum spre Brazilia, a făcut o declaraţie care a făcut vâlvă în întreaga lume.

Papa: Dacă o persoană gay îl caută pe Dumnezeu şi are sufletul curat, cine sunt eu să-l judec?!

În documentarul "Francesco", Papa vorbeşte în premieră atât de răspicat despre drepturile persoanelor gay. Fără a aminti însă de căsătorie. Filmul a fost proiectat în cadrul festivalului de la Roma.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc sprijină căsătoriile civile între persoanele de acelaşi sex